Després de ser aturat a trets a la carretera N-II entre Arenys i Canet de Mar el conductor del cotxe escapolit d'un control antidroga de la policia de Mataró aquest dimecres, va ser detingut i entregat al jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar.

Després d'escoltar la versió de l'home, de 23 anys i veí de Barcelona, el magistrat ha acordat retirar el carnet de conduir al detingut i deixar-lo en llibertat amb càrrecs. El jutge, que li ha pres declaració aquest divendres, també ha ordenat la personació periòdica, la retirada del passaport i la prohibició de sortir del territori de l'estat.

La causa està oberta pels delictes de conducció sota els efectes de les drogues, conducció temerària, atemptat contra agents de l'autoritat, desobediència, danys i lesions lleus, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Abatut a trets a l'N-II, entre Arenys i Canet de Mar

L'home va ser aturat en un control per la Policia Local de Mataró i després de donar positiu en drogues, i quan encara no li havien pogut immobilitzar el vehicle, va escapar-se. La persecució va durar uns catorze quilòmetres fins que va ser aturat, a trets, a l'N-II. Després de l'impacte de bala, que tot i que els policies volien disparar contra la roda, va impactar-li a ell, va perdre el control i va acabar estavellant-se contra una pedra al voral de la carretera.

 

L'home va rebre un tret a la zona de la panxa i va ser traslladat greu, tot i que estable, a l'hospital de Can Ruti de Badalona.

Investigació dels Mossos en marxa

Aquest divendres ja ha pogut ser entregat formalment al jutge de guàrdia que ha assumit el cas. Les investigacions dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Metro Nord segueixen en marxa per esclarir quin dels dos policies que van disparar, un agent de la policia local de Mataró i un dels Mossos d'Esquadra, van ferir al jove. De moment, no consta que el jutge hagi ordenat investigar els dos agents.