Els tests d'alcoholèmia i substàncies estupefaents donen moltes vegades positiu, però en poques ocasions per quatre drogues. Un home va donar aquest resultat a Navarra, concretament al municipi d'Añorbe, quan va ser aturat pels agents de la Policia Foral. J.M.M. va ser detingut aquest dimecres a la tarda després que el control policial comencés a tornar-se difícil per l'individu. Tant va ser així que va amenaçar els policies amb "fotre'ls un tret" i després va fugir del lloc. Abans que poguessin perseguir-lo, va canviar de parer: va donar mitja volta i va intentar atropellar-los. Igualment, va anar-se'n sense ser arrestat.

Enxampat poc després en una plaça sense sortida

Els fets van succeir cap a dos quarts de sis de la tarda d'aquest dimecres al carrer San Martín d'Añorbe, una localitat a poc més de 20 quilòmetres de Pamplona, la capital autonòmica. L'home va fugir i, després de les amenaces i l'intent d'atropellament, la Policia Foral va demanar reforços per trobar-lo. Segons ha explicat Noticias de Navarra, mitja hora després, al voltant de les sis, els agents van creuar-se novament amb ell a la plaça dels Fueros, una via estreta amb pilons de la qual no ha pogut fugir i finalment ha estat arrestat. El conductor anava amb la seva parella al cotxe i, pel que sembla, durant la detenció els hi va recriminar als policies: "Sou uns merdes, us creieu Déu per portar pistola".

J.M.M. està acusat d'atemptat a agent de l'autoritat, delictes d'amenaces i conducció temerària. A més, ha estat denunciat per conduir sota la presència de drogues toxicològiques (un total de quatre detectades en l'organisme): va donar positiu en cànnabis, amfetamina, metamfetamina i opiacis. L'home ha passat a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Pamplona i el magistrat l'ha condemnat a 18 mesos de presó, un any de retirada del permís de conduir i treballs en benefici de la comunitat.