Una altra agressió a les presons catalanes. Un intern del centre penitenciari de Brians 1, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), ha atacat aquest dijous un funcionari i li ha provocat una lesió nasal. Els fets van produir-se al mòdul 2, segons ha pogut saber ElCaso.cat, de forma sobtada després que el reclús "sense cap motivació" va penjar el telèfon de males maneres, es va girar i va colpejar al nas al treballador que passava per darrera caminant. El cop de puny li va provocar una fractura al nas i va necessitar ser traslladat a la mútua.

Els serveis sanitaris van realitzar la primera intervenció al funcionari agredit i, un cop finalitzada, va ser traslladat en ambulància fins al seu domicili a Lleida (Segrià). No és el primer cop que es pateix aquesta situació als dos complexos penitenciaris ubicats a Sant Esteve Sesrovires. A principis d'any, a Brians 2 va haver-hi un intent de motí per part dels interns quan tornaven del pati a les seves cel·les al MR-1 i un dels presos s'hi va negar. Aquest va començar a cridar i amenaçar de mort els treballadors i, malgrat els intents dels carcellers per calmar-lo, va aconseguir que se li sumés més gent i van donar-los puntades de peu, a més d'insultar-los i escridassar-los.

Exigeixen que la Conselleria de Justícia es personi com acusació particular per l'agressió

El sindicat IAC-CATAC ha denunciat en un comunicat les accions patides aquest dijous davant la "incomprensible tolerància dels responsables de presons amb les agressions als professionals penitenciaris". L'atac, com els anteriors, ha fet exigir al Departament de Justícia, Drets i Memòria que es personi com a acusació particular per aquesta "greu agressió". Així com l'aplicació del règim de perillositat a l'intern i la revisió del protocol de prevenció d'agressions als treballadors. "És inaudit que cada dia tinguem una agressió i al carrer del Foc (seu de la Conselleria) ja ho donin per descomptat i sense més rellevància", han sentenciat els representants dels funcionaris de presons.