La Guàrdia Civil ha detingut un home de 47 anys amb nombrosos antecedents policials per haver estafat entre novembre de 2021 i el gener passat més de 14.000 euros a almenys 18 persones a qui els va cobrar la reserva per llogar un fals apartament de vacances a Sierra Nevada.

Segons informa la Guàrdia Civil, el detingut s'anunciava en diferents pàgines d'internet i oferia un apartament de vacances a Sierra Nevada, i fins i tot places d'aparcament i forfets per als interessats.

Els clients es posaven en contacte amb el presumpte estafador i li transferien la quantitat acordada: des de 540 a 2.140 euros, però dies després els informava que un brot de covid havia obligat a la Junta d'Andalusia a posar en quarantena l'edifici i que no podien ocupar l'apartament.

És convenient comprovar tots els detalls abans de llogar un pis. Moltes plataformes permeten veure les puntuacions i comentaris d'anteriors hostes, també és possible posar-se en contacte amb el responsable a través de correu electrònic o fins i tot amb el seu propi número de telèfon, la qual cosa facilitaria les coses en cas que hi hagi algun problema.

L'estafador prometia que tornarien els diners a les víctimes

El presumpte estafador els assegurava que dies després els reingressaria els diners mitjançant transferència bancària, diners que mai no van ser tornats. Va ser un veí d'Alacant qui va denunciar que el passat 15 de novembre va llogar a través d'una pàgina web un apartament a Sierra Nevada per a vuit persones entre el 31 de desembre de 2021 i el 4 de gener de 2022, va fer dos pagaments, un de 1.264 euros pels forfets i un de 880 euros pel pis.

Però quan va anar a recollir les claus al lloc acordat, un hostal de Pradollano, l'establiment estava tancat i allà va saber que hi havia més persones que havien estat estafades de la mateixa manera. La Guàrdia Civil va comprovar que hi havia molts altres denunciants que havien estat enganyats de la mateixa manera i va aconseguir detenir el presumpte autor de l'estafa.

Cura amb l'estafa de la Creu Roja

La Policia Local d'Irun (Gipuzkoa) ha alertat d'un possible intent d'estafa en relació amb l'ajuda humanitària que aquests dies recolza Ucraïna, amb motiu de la guerra al país provocada per la invasió de Rússia. Pel que sembla, algunes persones s'estarien fent passar per membres de Creu Roja per recaptar diners destinats a una campanya inexistent.

Segons ha explicat en un comunicat, aquest dimecres passat, responsables de Creu Roja van informar la Policia Local d'Irun que diverses persones, suposadament identificades com a membres de l'entitat, estarien sol·licitant en la via pública diners "per a la recuperació ucraïnesa".

Després de rebre l'avís, agents municipals es van desplaçar al lloc, però en aquell moment no van poder localitzar ningú. En qualsevol cas, a través de la direcció de Creu Roja, s'ha pogut confirmar que no existeix cap campanya oficial sobre això. Així mateix, des d'aquesta mateixa entitat, per mitjà de la seva delegació local, han informat la ciutadania que mai no recapten fons d'aquesta manera i que, per tant, es tractaria d'una estafa.