El cafè al matí, una de les rutines més arrelades entre molts treballadors. Sembla ser un ritu religiós que ningú pot espatllar-te. El moment on aprofites per agafar energies per afrontar el dia. Ara a l'estiu i amb les altes temperatures, els amants del cafè opten per posar gel a la seva beguda per refrescar-se. Tanmateix, i per si ja fos poc que cada mes el preu de l'esmorzar als bars és més car, el cafè amb gel podria arribar a la seva fi. A causa de l'escassetat que s'està produint d'aquest sagrat producte d'estiu, el seu preu va en augment. Així ho ha demostrat una clienta d'un bar de Tarragona, que s'ha quedat "morta" després de veure en el compte el suplement per haver demanat gel per al seu cafè.

Un cafè més car del normal

La dona ha publicat a les seves xarxes socials una imatge del compte i ha expressat la seva sorpresa per la comissió, encara que no és estrany que es comenci a demanar suplements pel gel en bars i restaurants. Això no obstant, aquesta clienta ha volgut compartir amb els usuaris de Twitter la seva sorpresa: el suplement pel gel al cafè li ha costat 1 €. Una mica més car que al següent establiment, on va realitzar la mateixa comanda i el cobrament va ser d'un parell de cèntims, quedant el cafè en 1,75 €.

El compte, viral a les xarxes socials

Com sol passar a Twitter, una publicació d'aquest tipus no queda exempt de comentaris i respostes, i els usuaris han volgut mostrar la seva opinió sobre això. Molts afirmen que el gel sempre s'ha cobrat, però mai no s'ha especificat en el compte. "Un cafè ha valgut sempre un preu, però si t'ho demanes amb gel, doncs 20 cèntims més", afirma un usuari que es queixa dels clients a qui, segons ells, mai no els han cobrat els gels. D'altres, tanmateix, en veure el compte, recomanen no continuar anant als bars: "A casa és més barat". I en la línia de les dues opinions anteriors, un usuari exclama "que n'hi hagi alguns que estan aprofitant per pegar l'estacada és per no anar".

Però, el suplement del gel no és l'únic que ha captat l'atenció dels usuaris de Twitter. En una de les imatges que ha pujat aquesta clienta, apareix també el preu d'una oferta de cafè i esmorzar. I és que el més habitual és que en alguns bars hi hagi ofertes pel cafè i una torrada, per exemple. Doncs bé, el preu d'aquesta oferta ha suscitat molta controvèrsia: "I el cafè per sobre de 3 euros l'anomenen 'oferta'", afirma un usuari. Una altra persona també comenta el mateix i ha insinuat que "li hauran cobrat per la llet".

Problema d'abastament de gel

Fa uns dies que es parla del problema amb l'abastament de gel. I és real. Els proveïdors han multiplicat per tres el preu, en locals com restaurants, bars o discoteques comença a escassejar i en els supermercats les prestatgeries estan buides. De fet, davant d'aquesta falta de gel, els supermercats han decidit limitar la compra de bosses a cinc per persona. La pujada del preu es deu en part a l'increment dels preus que fa mesos que estem patint en l'electricitat i en el combustible.