Enxampen un home de 51 anys cobrant l'atur d'un mort durant més de sis mesos i intentar-ho amb la jubilació a València.

Cobrava l'atur d'un mort a València

La Policia Nacional ha detingut a València un home de 51 anys com a presumpte autor de delictes de frau contra la Seguretat Social, usurpació de l'estat civil i falsedat documental. El detingut va tramitar la pensió de jubilació d'un home mort com a pròpia, a més de cobrar el subsidi de desocupació durant sis mesos, ascendint a 2.700 euros.

També ho havia intentat amb la jubilació

Les recerques es van iniciar el gener del 2020, quan els agents van descobrir, a través de la Seguretat Social, que un home havia presentat els papers de jubilació i, en posar-se en contacte la tresoreria per sol·licitar informació de les cotitzacions d'aquest ciutadà, van ser informats que l'home estava mort des de juny del 2019.

Estafa més de 2.700 euros

Davant la possibilitat d'un frau es van posar en contacte amb el SEPE, esbrinant que també havia estat cobrant el subsidi per desocupació del mort des de juny del 2019 i fins a desembre d'aquest mateix any, a través del compte del finat en la qual el sospitós era l'únic autoritzat, ascendint el total de l'estafa a 2.700 euros.

Policia Nacional Valencia / Europa Press

Detingut a València per cobrar l'atur d'un mort durant sis mesos i intentar-ho amb la jubilació / Europa Press

Delicte de frau i falsedat documental

Després de les recerques, els policies van identificar i van localitzar a l'home, que va ser detingut com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat social, usurpació de l'estat civil i falsedat documental. El detingut, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial i es podria enfrontar a penes de presó per un delicte de frau i falsedat documental.