La majoria dels detinguts per la brutal agressió del cap de setmana passat a Castelldefels contra un agent dels Mossos d’Esquadra fora de servei han quedat en llibertat. D’ençà que es va iniciar la investigació pels fets, diumenge a primera hora, els Mossos d’Esquadra han detingut a cinc persones i n’han imputat a una més. Tres homes i tres dones. Alguns es van entregar a la comissaria dels Mossos, tal com va avançar ElCaso.cat, i altres van haver de ser detinguts pels agents que han liderat la investigació. Aquest dissabte quatre dels detinguts han passat a disposició judicial i després de declarar, i que el jutge hagi llegit l’atestat policial i el testimoni d’una persona que era al lloc dels fets, s’ha ordenat la seva posada en llibertat amb càrrecs. 

La majoria de detinguts, ja al carrer

La Fiscalia havia demanat mesures cautelars com la presó contra dos dels homes detinguts, el conductor i el copilot del cotxe escapolit, però el jutge no les ha acceptat. Els ha deixat en llibertat amb càrrecs, amb la prohibició de sortir del país i, alhora, amb la necessitat d’estar a disposició dels jutjats. Les dues noies que també van ser detingudes han passat a disposició del jutge, però no s’han demanat mesures cautelars contra elles i també han quedat en llibertat.

Segons han explicat fonts al cas de la investigació, el testimoni que ha declarat en seu judicial ha explicat que va veure els detinguts agredir un home, donar-li puntades de peu a la cara, però que en cap moment va sentir o interpretar que l’home que estava sent atacat era agent dels Mossos d’Esquadra, que anava de paisà i estava fora de servei. Aquest testimoni ha sigut clau pel jutge, per no enviar els detinguts a presó. També s’ha tingut en compte alguns dels eximents aportats per la defensa dels detinguts, que han detallat que els dos arrestats que avui han declarat davant del jutge anaven sota els efectes de l’alcohol i de les drogues. En la inspecció ocular que es va fer al cotxe que van fer servir per escapar, i que va ser localitzat a Gavà, es van trobar restes del gas del riure, el famós òxid nitrós.

Pendent d'un detingut

Està previst que aquest diumenge sigui entregat al jutjat el cinquè detingut, el tercer home. Segons fonts de la defensa, tenen els mateixos càrrecs contra ell que amb el conductor i amb el copilot, fet que fa pensar que el jutge resoldrà de la mateixa forma, també deixant-lo en llibertat. Els detinguts tenen entre 22 i 24 anys i són, els homes, els acusats de l’agressió, de nacionalitat espanyola i marroquina. Se’ls hi atribueixen policialment delictes de lesions, robatori amb violència i intimidació i atemptat contra agent de l’autoritat.