WhatsApp és l'aplicació de missatgeria instantània més important en occident, s'estima que aproximadament 2.000 milions de persones la tenen instal·lada als seus telèfons mòbils a tot el món. Els empleats de Meta, l'empresa que el gestiona, treballen cada dia per millorar l'experiència per als seus usuaris.

És per això que constantment estan llançant noves actualitzacions, incloent-hi noves funcions per complementar millor la seva aplicació i que cada vegada sigui més senzill fer certes operacions amb una única app.

En els seus inicis, WhatsApp permetia xatejar amb altres usuaris, però va incloure diverses millores, com la que permetia enviar arxius com fotografies o vídeos. Després van arribar nous canvis i va començar a permetre les trucades, després les videotrucades, fins i tot és possible editar imatges amb l'app, enviar notes de veu o una ubicació. Tot això és gràcies a les moltes actualitzacions i millores que el personal de Meta ha implementat.

No tots els canvis que introdueix WhatsApp són sobre les seves funcions principals, la majoria d'arxius d'actualització estan relacionats amb millorar el sistema de seguretat de la xarxa de la companyia per evitar atacs informàtics que puguin ser perjudicials per a l'empresa Meta i els usuaris de les seves plataformes i aplicacions.

WhatsApp deixarà de funcionar a diversos dispositius

Hi ha diversos dispositius que no podran continuar utilitzant aquesta aplicació de missatgeria instantània. Hi ha molts telèfons mòbils que s'han quedat totalment obsolets i no poden suportar els canvis introduïts per Meta.

Fa un temps que els gestors de l'aplicació informen sobre aquest canvi que arribarà a partir de l'1 d'abril. No podran seguir utilitzant WhatsApp els dispositius que utilitzin versions d'Android 4.1 o inferiors i passarà el mateix amb els telèfons d'Apple que tinguin com a sistema operatiu iOS 9 o qualsevol de les seves versions anteriors.

Android Pixabay

Mòbil Android / Pixabay

Encara que Android i iOS són els sistemes operatius més utilitzats a tot el món, també els usuaris que tinguin un telèfon que funciona amb KaiOS s'hauran de preocupar, ja que si tenen versions inferiors o iguals a la 2.4 no podran continuar utilitzant WhatsApp.

Certament, no deixaran de funcionar de cop, l'aplicació tindrà canvis progressius i aquests dispositius no podran executar-los, així que els errors seran cada vegada més freqüents fins a no poder fer res amb aquesta aplicació en aquests mòbils.

Els mòbils que no podran utilitzar WhatsApp de forma normal

Hi ha diversos models afectats per aquesta nova actualització, molts d'ells de fabricants molt populars com Xioami, Samsung o LG, que és la marca que es veurà, més afectada. Si tens algun d'aquests terminals, potser és moment d'intentar aconseguir-ne un de més nou, amb millors prestacions.

Els models de Samsung afectats són: Galaxy Trend Lite, Galaxy S3 mini, Galaxy Xcover 2 i Galaxy Core. També els Huawei Ascend D, Quad XL, Ascend D1, Quad XL i Ascend P1 S tindran dificultats amb aquesta actualització. Un altre dels afectats serà el Motorola Droid Razr.

Alguns dispositius de Xiaomi, que ha guanyat molta popularitat recentment, es veuran afectats: HongMi, Mi2a, Mi2s, Redmi Note 4G i HongMi 1s. Però els usuaris dels mòbils LG són els que hauran d'estar més atents, ja que hi ha molts models que no podran suportar els canvis de l'app de Meta: Optimus F7, Optimus L3 II Dual, Optimus F5, Optimus L5 II, Optimus L5 II Dual, Optimus L3 II, Optimus L7 II Dual, Optimus L7 II, Optimus F6, LG Enact, Optimus L4 II Dual, Optimus F3, Optimus L4 II, Optimus L2 II i Optimus F3Q.