La investigació de la mort d’una jove embarassada de la Vall d’Uixó (Castelló) el passat dilluns s’ha saldat amb cinc detencions, entre els quals es troba la parella sentimental de la víctima i pare de la seva filla. Segons ha pogut esbrinar la Guàrdia Civil, l’home s’havia enredat en una discussió relacionada amb un tema de drogues, durant la qual va disparar contra el seu rival. Un dels trets, però, va impactar en el cap de la jove, causant-li la mort.

L’home ha estat detingut durant la tarda d’aquest dijous i traslladat a dependències policials on roman acusat d’un delicte d’homicidi i tinença il·legal d’armes. Les investigacions continuen en marxa, però, per tractar de determinar les circumstàncies exactes del succés. Les altres quatre persones detingudes són familiars del nòvio de la víctima, els qui estan acusats d’encobrir l’assassinat.

Va intentar evitar que disparés

Els fets van tenir lloc el passat dilluns al voltant de les onze de la nit davant d’un domicili del barri Carbonaire de la localitat. La jove assassinada va forcejar amb la seva parella per evitar que disparés a l’altra persona, presumptament un familiar amb qui havia tingut desavinences per drogues. L’home va efectuar dos trets; cap dels dos tenia un objectiu clar, i el primer va acabar a l’aire. Malauradament, el segon tret va impactar en el cap de la jove, causant-li la mort.

La família va portar a la víctima al centre de salut de la Vall d’Uixó, d’on va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Clínic Universitari de València. Allí va entrar en mort cerebral i, poques hores després, va morir. Els metges, però, van poder salvar la vida del bebè, una nena, qui va néixer per una cesària d’emergència i es troba sana i estable.

Familiars van tractar de netejar la sang

Els agents de la Guàrdia Civil van trobar en l'escena del crim diverses persones netejant la sang amb lleixiu. En un primer moment, van pensar que potser es tractava dels veïns que volien ajudar a la família, ja que la noia era molt estimada al barri. No obstant això, ràpidament va quedar clar que es tractava d'alguns familiars del nòvio; estaven netejant la sang perquè no es descobrís que el tret havia provingut de la seva arma. 

La discussió que va terminar amb el tiroteig es va originar entre diverses persones, i tot apunta que la jove no era l’objectiu dels trets. Per aquest motiu, la policia no investiga el cas com una agressió masclista, tot i que el que va disparar va ser la parella d’ella.