Els sanitaris de l’Hospital Clínic Universitari de València han aconseguit salvar la vida del nadó de la jove que ha ingressat aquest dilluns a la nit ferida d’un tret al cap. La víctima, de 27 anys, estava embarassada de 37 setmanes al moment que va ser disparada, i ha entrat en mort cerebral poc després d’arribar a l’hospital.

Disparada durant una baralla

Els fets han tingut lloc a la localitat de La Vall d'Uixó, a la província de Castelló. La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per esclarir els fets, però tot sembla indicar que la víctima ha estat ferida en el marc d'una baralla en un bar de la ciutat poc abans de les onze de la nit d'aquest dilluns, quedant descartada la hipòtesi d'un cas de violència de gènere.

Al voltant de les 23:10 de la nit, la jove arribava a la sala d'Urgències del centre de salut de La Vall d'Uixó. Es trobava en estat molt greu amb una ferida de bala al cap, fet agreujat per trobar-se embarassada. Ràpidament, una unitat del Servei d'Assistència Mèdica (SAMU) la van atendre a la mateixa sala d'Urgències. Van aconseguir estabilitzar-la prou perquè una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) la pogués traslladar a l'Hospital Clínic de València, on va ingressar en estat crític.

En mort cerebral

El personal sanitari de l'hospital va fer tot el possible per intentar salvar la seva vida. Malauradament, la jove va entrar en estat de mort cerebral poc després, fent que els esforços dels metges se centressin a tractar de salvar el seu fill nonat. Després de diverses hores, el bebè ha nascut i es troba estable, gràcies també al fet que es trobava en fase de terme.

Mentrestant, la Guàrdia Civil continua les perquisicions per esbrinar què ha ocorregut realment al bar on ha estat ferida la víctima. A hores d’ara no hi ha cap detingut i tampoc consten més ferits, tot i que des de la Benemèrita han assegurat que hi ha diverses persones implicades.