Christian Vieri va ser un dels davanters més destacats en la dècada dels 90 i principis del segle XXI. L'italià va tenir una carrera llarga que va iniciar el 1991 amb el Torino i va acabar el 2010 quan defensava els colors de l'Atalanta.

Era molt conegut per la seva feina al terreny de joc i també per la seva caòtica vida personal. El mateix Vieri va comentar haver gastat molts diners en dones durant tota la seva vida i va dir haver malgastat grans quantitats per culpa de les seves addiccions. Jugant al pòquer tampoc va tenir massa sort, va arribar a perdre 16 milions d'euros.

Recentment, ha aconseguit sortir del cercle viciós en el qual s'havia convertit la seva vida. Es va treure el títol d'entrenador UEFA A, ho va fer amb altres jugadors mítics com Daniele De Rossi i Alessandro Del Piero. A més, actualment col·labora amb la televisió italiana com a comentarista i s'ha iniciat en Twitch amb un canal amb 350.000 seguidors en el qual es dedica a parlar de les seves vivències al món del futbol i entrevistar persones rellevants del panorama mundial.

No va saber gestionar els seus diners després de retirar-se

En 2014 La Gazzetta Dello Sport va publicar que Vieri no passava per una bona situació financera. L'empresa BFC, en la qual havia invertit 3 milions d'euros, es va declarar en fallida. Era una nova bufetada, ja que Vieri havia perdut molts diners a causa de les seves addiccions.

També era una persona a qui li agradava molt el joc. Era seguidor de molts jugadors professionals de pòquer i quan ell va intentar emular-los va acabar perdent grans quantitats de diners a les taules.

Al seu canal de Twitch ha explicat diverses anècdotes de la seva carrera, sempre fent-ho sense pèls a la llengua i sent molt gràfic. Fa uns mesos va arribar a afirmar que Mauro Icardi, jugador del PSG, i Wanda Nara, la seva parella, "tenien sexe 12 vegades al dia".

Una carrera meteòrica

La carrera de Christian Vieri comença a Austràlia, un país amb poca tradició futbolística, en el qual el seu pare jugava en la seva etapa final com a futbolista. Allà Vieri es va començar a interessar pel futbol i el criquet, un dels esports més importants del país.

Després de destacar a Oceania va tornar a Itàlia per jugar en un dels equips amb més història del país, el Torino. Després de tenir poques oportunitats en la Sèrie A, màxima categoria del futbol italià, va decidir fer un pas enrere jugant en la segona divisió amb el Pisa, el Revenna i el Venezia.

vieri 2 twitter

Vieri amb l'Atlètic de Madrid / Twitter

Les seves bones actuacions li van servir perquè l'Atalanta de Bèrgam es fixés en ell i el fitxés el 1995. Vieri va aprofitar l'oportunitat i va començar a destacar en la Sèrie A, gràcies a això va aconseguir el seu fitxatge per la Juventus, rival històric del Torino, el 1996. Equip amb el qual va tenir una primera campanya una mica irregular.

L'Atlètic de Madrid va decidir apostar per Vieri a l'estiu de 1997. Els matalassers van pagar 17,5 milions d'euros per l'italià. El davanter va brillar en el Vicente Calderón, anotant 24 gols en 24 partits, sent el màxim golejador del campionat espanyol. Per desgràcia, la seva relació amb Radomir Antic, entrenador dels blanc-i-vermells, era dolenta i l'entitat madrilenya tenia un important deute amb Hisenda pel que van haver de vendre-li per 28 milions a la Lazio.

Després de tornar a demostrar que era un gran golejador en la Lazio va marxar a l'Inter de Milà per 47 milions d'euros. A l'equip neroazzurro va estar sis temporades en què va anotar 123 gols en 190 partits, consagrant-se com una llegenda del club.

El 2005 va abandonar l'Inter per fitxar pel Milan, el gran rival. Però el seu rendiment no va tornar a ser el mateix, els seus problemes extraesportius van llastar el final de la seva carrera i mai no va tornar a estar més d'una temporada seguida en cap club. Va passar per Mònaco, Atalanta i Fiorentina fins que va decidir retirar-se del futbol professional.