Els Mossos d’Esquadra van desmantellar el passat divendres 31 de març un dels principals punts d’adulteració i venda de cocaïna de la Costa Daurada. En el marc de l’operació policial es van dur a terme dues entrades i registres a sengles domicilis dels municipis de Salou i Vila-Seca (Tarragonès), i es van detenir quatre persones, dos homes i dues dones, d’entre 27 i 54 anys, acusades d’un delicte contra la salut pública. El jutge en funcions de guàrdia de Tarragona ha decretat l’ingrés a la presó de la principal investigada, una dona de 41 anys, i llibertat amb càrrecs per a la resta de detinguts.

Un dels punts de venda més populars

La investigació va començar a principis d'aquest any, quan els agents de la Unitat d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra de Tarragona van tenir coneixement d'entrades i sortides constants per part de diferents persones en un pis situat al carrer del Carril de Salou. La policia va considerar aquests moviments com susceptibles d'estar relacionats amb alguna activitat delictiva, i van posar en marxa un dispositiu de vigilància.

Durant les perquisicions van descobrir que als baixos de l’edifici s’amagava una “botiga” de droga, on la principal sospitosa s’encarregava d’efectuar les transaccions de substàncies il·legals, principalment cocaïna, però també haixix i MDMA. A més, al mateix espai disposava d’un laboratori casolà on la dona es dedicava a modificar els diversos tipus de drogues, fent-les encara més nocius per a la salut de les persones que les consumien, ja que aquestes substàncies provoquen lesions irreparables en el sistema nerviós.

9007573d 7eb2 4c8a 8168 0e4d77404017 (1)
La principal investigada modificava la droga en un laboratori casolà | Mossos d'Esquadra. 

La detinguda s’abastia en un altre domicili ubicat al carrer Isaac Albéniz de la Pineda, a Vila – Seca, on la resta del grup emmagatzemava les substàncies. Durant l’escorcoll d’aquests dos domicilis, els agents van decomissar 30 grams de cocaïna en roca, 100 grams d’haixix i dos grams de MDMA. A més, també van trobar prop de 7.000 euros en efectiu procedents de la venda de la droga adulterada, cinc bàscules de precisió, la documentació de les persones detingudes i diversos telèfons mòbils.

Ja va ser detinguda el 2018

Després del seu arrest, la policia catalana va procedir amb la identificació dels quatre implicats, i van descobrir que la dona ja havia estat detinguda l'any 2018 per fets similars. En aquella ocasió, estava a càrrec d'un narcopis situat al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra van confiscar grans quantitats de droga, i li van retirar la custòdia de dos fills menors d'edat, que vivien amb ella al domicili en qüestió.