Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detenen 12 nois com a presumptes autors de diversos robatoris de mòbils, auriculars i patinets a nens en sortir d'escoles i instituts de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona.

Cau un grup de lladres a Sarrià

L'operació anomenada Tremall, portada a terme entre els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona, ha aconseguit enxampar diversos joves, d'entre 16 i 21 anys, que presumptament han robat multitud de mòbils, auriculars i altres objectes -com patinets- a la sortida d'escoles del districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Guàrdia Urbana / @barcelona_GUB

Una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona desactiva una onada de robatoris a Sarrià / Arxiu

L'alarma es va disparar fa uns mesos, al desembre, després de detectar un augment de robatoris violents a menors en la zona alta de Barcelona.

Arran dels avisos es van activar fins a set dispositius específics per solucionar el problema, amb agents uniformats i de paisà, segons informa Betevé.

Onada de robatoris a les sortides de les escoles 

Al mateix mitjà han declarat diversos menors de la zona que van patir aquest tipus d'atacs.

Relaten des d'amenaces verbals fins a agressions físiques per robar mòbils d'alta gamma, auriculars o, fins i tot, patinets elèctrics.

Móvil iPhone / Pixabay

Enxampen 12 persones que van robar presumptament diversos mòbils a nens i adolescents de la zona alta de Barcelona / Pixabay

Segons els Mossos d'Esquadra, molts d'aquests lladres són delinqüents reincidents que, com que no poden robar als turistes arran de la pandèmia, han decidit centrar-se en un sector vulnerable com són els nens i adolescents a la sortida de l'escola.

Mòbils, patinets i auriculars amb agressió

Actuaven en grups d'entre dues i quatre persones, sobretot a les tardes i a la sortida de centres escolars.

També s'havien produït robatoris a places de Sarrià freqüentades pels estudiants després de les classes o les activitats extraescolars.

La policia catalana ha declarat al mitjà citat que la situació està ara normalitzada, ja que s'ha comprovat un descens dels delictes després de l'activació de tasques de vigilància intensiva.

Patinete eléctrico

Es recomana saber el número de sèrie dels patinets per saber com rastrejar-lo en cas que sigui robat / Arxiu

Es recomana des dels cossos de seguretat no portar el mòbil a la mà o visible en sortir de les escoles i activar la ubicació per poder rastrejar els dispositius en cas de robatori. En el cas de patinets, suggereixen apuntar el número de sèrie per poder localitzar-lo si és sostret.