Han passat set mesos, però els Mossos d'Esquadra han pogut detenir un dels homes que el passat mes de setembre va entrar en un pis del barri de Sant Gervasi de Barcelona i es va emportar, amb un altre lladre, joies per valor de 500.000 euros, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els fets van passar concretament el dia 11 de setembre de 2020, festiu per la Diada Nacional, al voltant de les sis de la matinada, quan els dos lladres van forçar la porta del pis, al carrer de Folgueroles, amb rossinyols i van accedir a l'interior.

El botí que els dos lladres va poder emportar-se, segons la denúncia dels propietaris de la casa, és de 500.000 euros en joies. Una suma d'objectes de valor, tot i ser en un pis de la zona alta de Barcelona, que va sorprendre també als investigadors dels Mossos d'Esquadra.

Detingut a Badalona

Els agents del Grup de Robatoris amb Força adscrit a l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Barcelona van iniciar una investigació amb els lladres habituals de la ciutat i el passat 16 de març es va poder detenir un dels presumptes lladres, prop de casa seva, a Badalona.

Els investigadors dels Mossos van comprovar que el detingut i un ajudant van arribar al pis amb bicicleta, després d'haver accedit a la ciutat amb Ferrocarrils de la Generalitat. Van baixar a l'estació de l'avinguda de Tibidabo, a cinc minuts de la casa que van assaltar, segons ha pogut saber ElCaso.cat. De les investigacions que van fer els experts en robatoris dels Mossos d'Esquadra de Barcelona també s'ha pogut saber que els dos lladres el dia abans del robatori van ser a la zona i que van marcar la porta del pis amb un plàstic.

Els dos lladres van marcar el pis el dia abans

El mètode que van fer servir és habitual amb els lladres de pisos. Posen algun tipus de marcador -un plàstic de menys d'un centímetre- a les portes de les cases per confirmar que estan buides durant un temps -si ningú entra i surt, com que la marca és gairebé invisible, la marca persisteix- i llavors hi entren, sense el perill de trobar-s'hi ningú a l'interior. No només per evitar ser enxampats, els lladres saben que entrar en un pis amb gent a l'interior, en el cas de ser detinguts, podria fer augmentar possible condemna.

Marcadores Mossos

Imatge d'un dels marcadors que fan servir els lladres per marcar les cases que volen robar / CME

Després de les investigacions, aquest dia 16 de març els Mossos d'Esquadra van poder detenir un dels presumptes lladres, un home de nacionalitat georgiana, establert a Badalona. La policia catalana manté oberta la investigació per localitzar i detenir el segon lladre, que ja està identificat.

Un habitual lladre de pisos: ja en llibertat

Després de passar a disposició judicial, l'home ja ha quedat en llibertat amb càrrecs. Gocha L., l'home que els Mossos vinculen amb el robatori d'aquestes joies del pis de Sant Gervasi, ha estat detingut, des de l'any 2011, cinc vegades per robatoris també en domicilis de Barcelona i de Sabadell.