El cas Madeleine McCann, que aquest any farà quinze anys, comença a veure la llum al final del túnel. L'alemany Christian Brueckner, principal sospitós del segrest el 2007 de la nena a l'Algarve, ha estat finalment imputat per les autoritats alemanyes, d'on és originari, a petició de la Fiscalia portuguesa. L'home és un conegut pederasta d'Alemanya que es troba a la presó per altres delictes, i fa anys que se li considera autor dels fets fins que avui s'ha fet oficial.

Imputat Christian Brueckner pel cas de Madeleine

Així ho han informat les autoritats alemanyes aquest dijous a la nit, així com la Fiscalia de Faro, que ha emès un comunicat en la seva pàgina web explicant que Brueckner ha estat imputat en aplicació d'una petició de cooperació judicial internacional emesa pel ministeri Públic de Portugal. Així, la investigació continua a càrrec d'una cooperació entre el Departament d'Investigació i Acció Criminal de Far (DIAP) i la Policia Judicial, amb les autoritats angleses i alemanyes.

Christian Brueckner cas Madeleine / Cedida
Christian Brueckner ha estat ara imputat pel cas Madeleine / Cedida

El setge s'estrenyia fa ja temps sobre l'alemany, que té antecedents per pedofília i actualment es troba en una presó d'Alemanya complint condemna per tràfic de drogues. I és que el seu historial delictiu és bastant llarg, incloent-hi robatoris, drogues i delictes sexuals. Prova d'això és el testimoni destapat recentment d'un amic seu, que trencava el seu silenci fa tot just dues setmanes, revelant que estava totalment segur que va ser Brueckner qui va matar la nena.

El testimoni d'un amic que va fer un gir al cas

Christian Post, de 54 anys, va conèixer el presumpte assassí de Madeleine, de tres anys, en Praia da Luz, a l'Algarve, on va tenir lloc la desaparició de la nena britànica, que estava de vacances amb la seva família i va ser sostreta de l'habitació d'hotel en la qual dormia juntament amb la seva família. Les declaracions d'aquest home van fer un gir al cas, que està a punt de tancar-se després de quinze anys sense respostes a totes les preguntes que s'han anat formulant.

Madeleine McCann / EFE
Madeleine McCann va desaparèixer a l'Algarve el 2007, quan tenia tres anys / EFE

Post explicava enmig britànic The Mirror que creia que el que era el seu amic, Christian Brueckner, va trobar per casualitat Madeleine McCann durant un dels robatoris que duia a terme als ressorts portuguesos de la zona costanera. Segons el seu testimoni, el pedòfil i principal sospitós de la desaparició -violació i assassinat- de la petita, se la va emportar en un dels seus cops, dels quals solia presumir davant del seu amic.

De fet, l'home assegura que el mateix Brueckner feia broma dels robatoris que duia a terme dins de pisos vacacionals en recorreguts nocturns pel ressort en el qual va desaparèixer la nena, fins i tot acumulant més de cent passaports de les cases en què entrava a robar. Christian Post assegura també que es penedeix de no haver informat la policia del que sabia, encara que ara està disposat a ajudar a arribar al fons de l'assumpte i que la justícia caigui sobre el presumpte assassí.