Un amic de Christian Brueckner, presumpte violador i assassí de la nena Madeleine McCann, que va desaparèixer el 2007 en Praia da Luz, a l'Algarve portuguès, ha trencat el seu silenci i ha revelat que està totalment segur que va ser ell qui la va matar. Es tracta de Christian Post, un home de 54 anys que va conèixer a Brueckner a la zona portuguesa en la qual van tenir lloc els fets, i les seves declaracions han fet un gir a l'etern cas, que està a punt de tancar-se.

Un amic de Christian Brueckner, principal sospitós del cas Madeleine, trenca el seu silenci

Així ho ha revelat al mitjà The Mirror, on ha detallat que creu que qui va ser el seu amic, Christian Brueckner, va trobar per casualitat la nena britànica de tres anys durant un dels robatoris que duia a terme als ressorts portuguesos de la zona costanera. Segons el testimoni de Post, el pedòfil i principal sospitós de la desaparició -violació i assassinat- de Madeleine McCann, es va emportar la nena de tres anys en un dels seus cops, dels que presumia davant del seu amic.

 Madeleine McCann / EFE

Christian Brueckner, un pedòfil alemany, és el principal sospitós de la desaparició de Madeleine McCann / EFE

Assegurava que robava pisos vacacionals en recorreguts nocturns pel ressort en el qual va desaparèixer la nena. De fet, Post assegura que Brueckner va acumular fins a cent passaports de les cases en les quals entrava a robar, així com assegura penedir-se de no haver informat la policia del que sabia, encara que ara està disposat a ajudar a arribar al fons de l'assumpte i que la justícia caigui sobre el presumpte assassí.

"Estic 100% segur, crec que la va trobar per casualitat i se la va emportar en un rampell"

Post, que també és alemany, va conèixer i va entaular amistat amb Brueckner, de 45 anys, a començaments dels 2000 en un bar de l'Algarve, a Portugal. Davant de les primeres acusacions, va estar segur que el seu col·lega no podia ser darrere del segrest de Madeleine McCann i que només havia estat un robatori. Tanmateix, quan va descobrir que l'acusat estava condemnat per delictes sexuals contra nens, li va semblar "molt obvi" que era ell. De fet, afegia al mateix mitjà: "Ara que sé sobre el seu passat de pedòfil, el seu passat de violador, estic 100% segur que va ser ell. Crec que la va trobar per casualitat i se la va emportar en un rampell".

Christian Brueckner

Un amic de Brueckner assegura que està segur que va ser ell qui se la va emportar / Arxiu

A més, detallava que, segons la seva creença, "una vegada ets pedòfil, hi ha un interruptor al teu cervell que no es pot apagar. Si va veure una nena adormida, sola en el seu apartament, definitivament se la va emportar. Pensar en el que ha fet en el passat em posa malalt, em venen ganes de vomitar sabent que estava sent el seu amic. Si el condemnen per emportar-se a la Madeleine, espero que el tanquin i llencin la clau", rematava.

Robatoris de passaports, visites nocturnes en l'Algarve i el passat de Brueckner

Christian Post viu ara a Cambodja amb una altra identitat, i en una entrevista anterior amb The Mirror, ja va explicar que no es va adonar que Brueckner tenia un costat fosc fins a una visita a la seva casa de camp, en la qual va veure tots els passaports robats, que l'acusat presumia haver robat enfilant-se pels balcons dels apartaments turístics de Praia da Luz. "Només ho feia de nit, era massa arriscat que el veiessin a la llum del dia. També va dir que estava traficant una mica d'herba per guanyar diners. Però no hi havia absolutament cap senyal que li agradessin els nens o alguna cosa així com delictes sexuals. Em penedeixo de no haver-li dit a la policia sobre els passaports en aquell moment? Suposo. Però ara estic disposat a tornar a la Justícia, i ajudar a condemnar-lo si així ho desitgen," n'assegura al mateix mitjà ara.

Tanmateix, va descobrir el passat de delictes sexuals contra nens quan ho va veure en la premsa. A més, assegura que el 2006 ja havien tingut una baralla quan Brueckner li va demanar que anés a la seva casa a netejar els rastres que poguessin incriminar-lo en un robatori de gasolina, mentre era en una presó de Portimão, a Portugal. Quan es va mudar a Cambodja el 2015, el seu germà li va trucar per dir-li que els investigadors alemanys volien parlar amb ell per les seves sospites en el cas Madeleine. Ara, insisteix a no haver tingut res a veure i que està commocionat davant dels fets, a més d'explicar que pretén col·laborar per resoldre el cas.