Aquest és el monstre d'Igualada. Brian Raimundo, un home bolivià de 24 anys, que fins avui ha estat jutjat per la brutal agressió sexual que, suposadament, va cometre la nit de la Castanyada de 2021 a Igualada. La víctima, una noia de 16 anys que encara no s'ha pogut recuperar d'unes ferides que els forenses no havien vist mai. Ho expliquem tot aquí, en un nou capítol de ElCaso Exprés.

 

Ens hem de situar a Igualada, a l'Anoia, la matinada de la Castanyada, ja 1 de novembre, de 2021. Una noia després de sortir de la discoteca Epic és atacada per un monstre. Li provoca lesions que li haurien pogut comportar la mort. Això ho hem sabut durant el judici. Ho han explicat els forenses. Li va donar un cop amb una pedra al cap i la va violar, suposadament, amb un objecte. Analistes dels Mossos mai havien vist una cosa semblant. Després el monstre la va abandonar, mig despullada, amb el fred que feia, i va escapar. Estava ja en hipotèrmia quan va ser trobada per uns camioners, que la van tapar i avisar el 112. Va ser clau. És un miracle que estigui viva. 

Cinc mesos, un vídeo i ADN a la jaqueta

La investigació dels Mossos es va allargar durant 5 mesos. Estava encallada. Però un vídeo gravat per un ciutadà la nit dels fets va permetre avançar. Un grup de joves estava fent merder pel carrer i un dels que sortia al vídeo era el mateix que sortia a les imatges de les càmeres de seguretat que els Mossos miraven. En van analitzar més de 150. I finalment van saber qui era. Vivia al centre d'Igualada. Tot i tenir poc més de 20 anys, els seus antecedents ja van enfocar la investigació. Tenia antecedents. Com a mínim, tres agressions d'aquest tipus més. Una, a la seva germana, de set anys. Fastigós. En l'escorcoll a casa seva els Mossos van trobar les proves claus. Ja sabien que havia sigut ell qui gairebé mata aquella noia, però una jaqueta seva encara amb restes de sang de la noia, de la nit dels fets, va ser primordial. La tenia penjada a casa. No l'havia fet desaparèixer. Ningú sap per què. Durant el judici va tenir la barra de dir que no era seva.

S'enfronta a 45 anys de presó

El judici ja s'ha acabat i ha quedat vist per a sentència després d'escoltar totes les parts i, sobretot, Paola Tejada, la fiscal que ha portat el cas. Ha acusat l'home d'usar "maldat brutal" per intentar matar la noia. En la darrera sessió del judici, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Audiència de Barcelona, la fiscal també ha desmuntat totes les mentides que va dir Brian Raimundo durant la seva declaració. S'enfronta a 45 anys de presó, 30 per intent d'homicidi i 15 per l'agressió sexual, la màxima pena per als dos greus delictes dels quals ha estat acusat.