Aquest divendres ha quedat vist per sentència el judici contra Brian Raimundo, l'home de 24 anys, bolivià, que està acusat d'haver intentat matar i agredir sexualment una noia de 16 anys la nit de la Castanyada de 2021, a Igualada, la capital de l'Anoia. Durant tota la setmana s'han escoltat els testimonis del cas, entre ells, agents dels Mossos que van portar la investigació i també especialistes de la policia catalana que van perfilar l'agressor, el monstre d'Igualada, i també forenses, que van certificar que les lesions de la noia menor d'edat no les havien vist mai en una agressió sexual i que, sense dubtes, hauria pogut morir per aquell brutal atac. L'agressor, després, la va deixar abandonada i mig despullada, al carrer, amb un fred molt dur, aquella matinada a Igualada. 

Avui, abans de finalitzar, ha estat el torn de les parts personades en la causa per explicar el seu posicionament després d'escoltar totes les proves que s'han conegut durant el judici, si bé s'ha fet sense sorpreses. La primera a fer-ho ha estat Paola Tejada, la fiscal que ha portat el cas, que s'estrenava amb un judici a l'Audiència de Barcelona, i amb un cas gens fàcil. És un sumari de més de 3.000 pàgines i amb tres toms només de tots els indicis que els Mossos van trobar contra l'acusat. 

Tot apunta a Brian Raimundo

La càrrega de prova contra Brian Raimundo li ha posat, això sí, fàcil a la jove fiscal, que se n'ha sortit amb nota. Caldrà veure si el tribunal compra la seva petició de pena. Tejada ha demanat -i les altres parts s'hi han sumat totes- 45 anys de presó, 15 per l'agressió sexual i 30 per l'intent d'homicidi. Els dos delictes han quedat provats durant la vista oral. 

Si més no, això creu la fiscal. Durant el seu torn Tejada ha repassat tots els indicis que van en la mateixa direcció: la sang a la jaqueta i la geoposició de Brian Raimundo al lloc dels fets. Durant la declaració, l'acusat va assegurar que la jaqueta la va trobar més tard, ja bruta de la sang de la noia, i que se la va posar per evitar el fred que feia, però les imatges del vídeo que va gravar un veí de la zona, al voltant de les dues de la matinada, i abans que es cometés l'agressió, ja la portava. 

Brian
Brian Raimundo, l'acusat, en una imatge del seguiment fet pels Mossos / Cedida

Si bé la fiscal no ha pogut acreditar amb quin objecte va ser violada la noia, sí que ha recordat que els forenses van dir que havia de ser algun objecte contundent, per les ferides que va patir, analment i vaginalment. Durant l'escorcoll a casa seva es va trobar un puny americà amb restes de sang, que la policia sospita que va ser l'arma que va fer servir durant aquest brutal atac.

La va voler subjugar de manera masclista per humiliar-la com a dona

"L'acusat va atacar la jove de manera supressiva, en una zona amb poca llum i sense que pogués defensar, li va donar un fort al cap", ha recordat la fiscal. L'objectiu del monstre d'Igualada era provar el màxim de patiment possible a la seva víctima, "maldat brutal", sense cap mena de finalitat més enllà de fer-li mal. Els cops contra la noia, durant l'agressió sexual, van ser constants, i li haurien pogut provar la mort. És un miracle que estigui viva. "No només la va violar, la va voler subjugar de manera masclista per humiliar-la com a dona", ha apuntat la fiscal. Aquestes agressions, que la van deixar sense memòria dels fets, per l'estrès posttraumàtic, han necessitat diverses intervencions quirúrgiques i unes seqüeles físiques i psicològiques que no s'esborraran mai. 

Les altres acusacions, la particular, de la família de la noia, i també les populars, de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments d'Igualada i Masquefa, i de Vox, s'han sumat a les conclusions de la fiscal de manera gairebé idèntica. Per la seva banda, la defensa de Brian Raimundo, liderada per un advocat d'ofici, també ha intervingut. El cas, ara sí, ha quedat vist per sentència a l'espera de la resolució de la sala, que servirà per saber, si és condemnat, quants anys haurà de passar a la presó.