Aquest dijous, el tribunal que jutja Brian Raimundo, un home de 24 anys de nacionalitat boliviana, detingut pels Mossos per la seva relació amb la brutal violació d'una noia menor d'edat, de 16 anys, la matinada de la Castanyada de l'any 2021, a Igualada, ha viscut una de les sessions més dures. S'hi ha sentit el testimoni d'un analista dels Mossos, que ha assegurat que el detingut té un perfil de "delinqüent sexual homicida" i que ell, amb experiència a la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS), mai no havia vist una agressió com aquesta. També s'ha interrogat a un dels forenses del cas, que ha avalat les teories de la Fiscalia i de l'acusació que la noia —que va ser abandonada en un polígon d'Igualada— hauria pogut morir després de ser atacada per, suposadament, Brian Raimundo.

Lesions més habituals d'autòpsia que d'hospital

"És un miracle que continuï viva", ha assegurat, a preguntes de la fiscal, el metge forense. "Hauria pogut morir per un xoc hemorràgic pel cop al cap o també hauria pogut morir dessagnada o per infeccions greus de l'esquinçament anal i vaginal que va fer-li l'agressor", ha apuntat. I ha continuat. El forense creu que l'agressor primer la va deixar estabornida i després la va violar.

"Si hagués estat en ordre diferent, els crits que hauria fet la noia, pels greus danys que hauria patit, pel dany monstruós que va rebre, s'haurien sentit des de molt lluny". Tampoc no neguen, amb totes les anàlisis, que podria haver perdut el coneixement pel dolor causat per aquesta brutal agressió.

El forense s'ha mostrat molt gràfic per fer entendre les lesions que va patir la noia, després de ser agredida, suposadament, pel monstre d'Igualada, i ha assegurat que les ferides que patia la noia, al cap i a la zona vaginal i anal, són més freqüents de veure en una sala d'autòpsies que no pas en una sala d'operacions. També ha volgut fer valdre l'acció dels dos camioners que van tapar la noia, que estava mig despullada, i que ja estava entrant en hipotèrmia. "No sabem si al cap de cinc minuts o cinc segons hauria pogut morir", ha detallat el metge forense davant del tribunal.

El perfil de l'acusat, segons els Mossos

Els Mossos van perfilar la persona que podia ser darrere d'aquesta agressió tan violenta i van buscar agressions semblants, anteriors, en altres punts de Catalunya i de la zona, per si quadrava, però no en van trobar cap. Mai no havien vist una agressió com la que va patir aquesta noia de 16 anys, atacada, suposadament, per Brian Raimundo. L'acusat ha seguit el judici a primera fila, impassible, sense moure's i escoltant de fons els testimonis dels investigadors i dels forenses, que han relatat, de manera gràfica, les greus lesions que va patir la noia i que la van deixar al llindar de la mort.