El cas d'Esther López, la dona de Traspinedo desapareguda i trobada morta el febrer passat, continua sense resoldre's. Després de setmanes de recerca, el seu cos apareixia sense vida en una cuneta i la Guàrdia Civil té en el punt de mira els dos amics amb qui va ser la nit de la desaparició: Ramón, El Manitas, únic imputat, i Òscar, propietari del cotxe en què va anar per última vegada la víctima abans de morir. Ara les càmeres de seguretat han aixecat encara més sospites sobre ell.

El cas d'Esther de Traspinedo segueix sense culpables ni solució

Encara que l'autòpsia va revelar que el cos de l'Esther tenia el maluc fracturat i contusions compatibles amb un atropellament, encara no s'ha pogut determinar si la seva mort va ser accidental o violenta. Aquella nit del 12 de gener, va estar  amb tres amics, dels quals només un tenia coartada. Els altres dos, l'Òscar i el Ramón, àlies El Manitas, estan encara en el punt de mira, sobre tot el primer, que va ser l'última persona que va veure amb vida a la dona.

Guàrdia Civil Esther López Traspinedo / Europa Press

Esther López apareixia morta a Traspinedo setmanes després de desaparèixer / Europa Press

De fet, la seva actitud des del principi ha aixecat sospites, ja que va donar diverses versions dels fets a la Guàrdia Civil, centrades en una baralla que va acabar amb l'Esther baixant-se del cotxe i marxant per la carretera en la qual després va aparèixer morta. Encara que el cos no mostrava evidències clares de mort violenta, hi ha dades que apunten a un possible homicidi, com que el mòbil de la jove aparegués al costat del cos totalment net, sense empremtes ni tan sols de la seva propietària.

Les càmeres revelen un estrany comportament d'Òscar

I ara, segons ha pogut saber La Sexta, diverses càmeres de seguretat de gasolineres de la zona van captar l'Òscar els dies posteriors a la desaparició de la jove netejant a consciència el seu cotxe, un Volkswagen Tiguan de color gris. El mateix vehicle està sent inspeccionat després de trobar un cop a la carrosseria i la investigació se centra a esbrinar si el sospitós ha canviat peces recentment, així com a trobar restes biològiques de la víctima.

Esther López de la Rosa / Xarxes socials

Encara no se sap si algú va matar l'Esther o va ser un accident / Arxiu

És la segona vegada que ho revisen, ja que en un primer moment es van descobrir restes de l'ADN d'Esther que, tanmateix, podrien ser de vegades anteriors en què la jove va deixar les seves pertinences al maleter. Encara que no és l'únic sospitós -Ramón El Manitas continua imputat per un motiu excepcional-, va ser l'últim en ser amb la dona aquella matinada, quan van sortir de copes i cap a les dues van començar a discutir fins que ella va baixar del cotxe i va marxar caminant per la carretera, desapareixent fins al 5 de febrer, quan un veí la va trobar morta en una cuneta.

A més, segons detallava Caso Abierto, l'Òscar és molt amic de la família de la jove de Traspinedo i té molta relació amb la seva germana. De fet, abans de la desaparició, s'havia quedat a sopar i dormir a casa seva més d'una vegada. Malgrat això, es desconeix el possible mòbil del crim ni si no va ser ell, encara que la principal hipòtesi és que el lloc on va morir no va ser el mateix en el qual va ser descoberta, una cosa que es va deduir de la postura del cadàver.