El cas de la mort i desaparició de la Déborah Fernández ha estat un dels més mediàtics dels últims anys. Aquesta jove de 22 anys va desaparèixer en estranyes circumstàncies a Vigo (Pontevedra) i, al cap d'uns dies desapareguda, van trobar el seu cadàver. Diverses persones van aportar una gran quantitat de pistes falses i, a part de la seva exparella, també van investigar un altre home com a sospitós.

L'assassí va fingir que la noia havia estat víctima d'una agressió sexual, una estratègia per desviar l'atenció dels investigadors, que gairebé 20 anys després dels fets, encara no tenen clar com va morir la Déborah. El que sí que tenen clar és que la seva exparella, el Pablo, és el principal sospitós de la seva mort i desaparició.

El Pablo declara com a investigat 20 anys després del crim

Aquest home, tot i les múltiples mentides i contradiccions, mai va arribar a declarar com a investigat. No obstant això, a escassos mesos que prescrigui el cas, l'estan investigant com a presumpte autor dels fets. El divendres es va dirigir fins als jutjats de Tui (Pontevedra), on el van sotmetre a un interrogatori de més de dues hores: ell continua defensant la seva innocència.

Una investigació plagada de pistes i proves falses

Es tracta d'un cas molt complicat, plagat de pistes i proves falses. No només per la falsa violació, sinó per altres fenòmens que van passar durant la primera investigació. Tant els agents com els familiars de la Déborah, van rebre trucades de diferents persones que donaven pistes falses sobre els fets.

Per si no fos poc, un altre veí de Vigo assegurava que havia vist un cadàver en una furgoneta, que era possible que fos el de la Déborah, uns fets que no es van poder demostrar. Un altre veí va escampar el rumor que havia vist com dos homes la segrestaven, però es va negar a declarar-ho a la Policia Nacional.

Un altre veí de Vigo va ser investigat per la mort de la Déborah Fernández

Malgrat la gran quantitat de pistes falses, els investigadors pensen que el Pablo és el principal sospitós de la seva mort i desaparició. No obstant anteriorment, van investigar un altre home: es tracta d'un veí de Vigo que té antecedents per maltractament i que també va ser denunciat per abusar sexualment d'una menor.

Déborah Fernández / Change.org

La investigació de la desaparició i mort de la Déborah Fernández a Vigo (Pontevedra) ha estat plagada de pistes i proves falses que ho han entorpit tot / Change.org

"Continua sent investigat, ja que en les dates pròximes a la desaparició de la Déborah, va desaparèixer del domicili conjugal i patern"

"Continua sent investigat, ja que en les dates pròximes a la desaparició de la Déborah, va desaparèixer del domicili conjugal i patern", segons explicava un informe de la Policia Nacional de fa 13 anys. Així i tot, el Pablo continua sent el presumpte autor dels fets a ulls dels investigadors. Caldrà esperar a saber com avancen les diligències judicials per saber si és culpable o innocent.