El Pablo és l'exparella de la Déborah Fernández, una noia de 22 anys que va ser assassinada a Pontevedra. La persona que la va matar va crear un escenari fictici del crim i va fingir que la jove havia estat víctima d'una agressió sexual i, gairebé 20 anys després del crim, encara no hi ha cap culpable, però els policies cada vegada estan més segurs que el Pablo és el responsable de la seva mort.

Malgrat els indicis que podrien demostrar la seva presumpta implicació, les mentides i contradiccions que ha dit el sospitós, no el van arribar a investigar i sempre va declarar com a testimoni. No obstant això, fa uns mesos, el cas va fer un gir inesperat i el Pablo, després de gairebé 20 anys, està sent investigat com a presumpte autor dels fets.

"Està implicat tant en la desaparició com en la mort de la Déborah"

De moment, no hi ha cap prova concloent per involucrar-lo directament en el cas, però sí que hi ha molts indicis i, per aquest mateix motiu, els policies "tenen la convicció de què està implicat tant en la desaparició com en la mort de la Déborah", explica l'informe que ha aconseguit que investiguin el Pablo.

Aquest divendres, per primera vegada ha declarat als jutjats de Tui (Pontevedra). "Pensem que no declararà o que s'acollirà al seu dret a només respondre les preguntes del seu advocat", explica la família de la víctima, que cada vegada té més clar que la Déborah va ser una víctima mortal de violència masclista.

Déborah Fernández / Arxiu

Declara com a investigat per primera vegada l'exparella de la Déborah Fernández, la jove de 22 anys que va ser assassinada a Pontevedra fa gairebé 20 anys / Arxiu

El Pablo assegura que és innocent: contradiccions i mentides a les declaracions anteriors

El Pablo ha estat dues hores declarant i, seguint la hipòtesi dels familiars de la víctima, només ha contestat les preguntes del lletrat i ha explicat que és innocent i que no té res a veure amb la mort i desaparició de la Déborah, una versió que no quadra amb les investigacions policials

"Cap de les declaracions que ha fet s'assembla a les altres. Com pot ser que una persona es contradigui en tantes ocasions?"

"Cap de les declaracions que ha fet s'assembla a les altres. Com pot ser que una persona es contradigui en tantes ocasions?", explica l'advocat de la família de la Déborah. A les sospites i indicis del Pablo se li ha de sumar un nou resultat d'un estudi genètic, que ha determinat que hi havia ADN masculí a les ungles de la víctima. Per aquest mateix motiu, demanaran que s'ampliï l'estudi a la cerca de nou material genètic que pugui donar més pistes sobre a qui pertany l'ADN.

Desaparició i assassinat de la Déborah Fernández 

El cas de la desaparició i assassinat de la Déborah Fernández ha estat marcat per moltes negligències, tant policials com judicials. Per aquest mateix motiu, la seva família assegura que no s'aturarà fins a saber qui va matar aquesta jove de 22 anys de Pontevedra fa gairebé 20 anys.