El crim d'Alcàsser és el més famós de la dècada dels 90 a Espanya. Aquest dijous es compleixen 29 anys de la troballa dels cadàvers de les nenes i Antonio Anglés, un dels autors dels fets, no ha estat jutjat perquè està desaparegut. Si no el troben menys de 7 anys, no podrà ser jutjat per aquest macabre assassinat perquè el cas prescriurà.

El 13 de novembre del 1992, la Miriam, la Toñi i la Desiréé van desaparèixer en estranyes circumstàncies. Aquestes tres menors del poble valencià d'Alcàsser van anar caminant en direcció a una discoteca a prop de Picassent, que fa frontera amb Alcàsser.

Fa 29 anys que van trobar els cadàvers de les nenes d'Alcàsser

No obstant això, les menors no van arribar mai a la discoteca i es va perdre completament el rastre. Dos mesos després, el 27 de gener del 1993, un home va veure un braç semienterrat a Tous, a 30 quilòmetres d'on van desaparèixer les menors.

Quan els policies van arribar fins al lloc dels fets, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: el braç pertanyia a una de les desaparegudes, que estava enterrada juntament amb les altres menors. Els seus cadàvers, que estaven en avançat estat de descomposició, presentaven signes evidents d'haver patit una mort violenta

Una de les pistes clau que van poder recollir al lloc de la troballa dels cossos va conduir els agents fins a Antonio Anglés, un conegut delinqüent de la zona. Els guàrdies civils es van desplaçar fins a casa del germà del sospitós i van poder comprovar que l'Antonio havia fugit, però que a la casa hi havia Miguel Ricart, conegut per acompanyar a Antonio Anglés en molts dels delictes que cometia.

Miguel Ricart i Antonio Anglés les van segrestar, torturar, violar i assassinar

Miguel Ricart va ser detingut i va declarar que Antonio Anglés i ell havien recollit les nenes quan aquestes estaven fent autoestop i que, en comptes de portar-les a la discoteca, les van segrestar, les van immobilitzar i les van agredir sexualment en nombroses ocasions i, finalment, les van assassinar i van amagar els seus cadàvers. 

Després de les investigacions policials i judicials, es va determinar que els autors dels fets eren Miguel Ricart i Antonio Anglés. El Miguel va passar 21 anys a la presó per segrestar, torturar i violar les nenes d'Alcàsser i, com que ja ha complert la condemna, aquest criminal està en llibertat. No obstant això, Antonio Anglés no va poder ser jutjat, ja que just després del crim va fugir d'Espanya.

Antonio Anglés Martins / Europa Press

Antonio Anglés és un dels fugitius més buscats d'Europa pel crim de les nenes d'Alcàsser. Si no el troben abans del 2029, ja no el podran jutjar per aquest triple assassinat / Arxiu

Malgrat l'ampli dispositiu policial i la col·laboració ciutadana per trobar-lo, va aconseguir arribar fins a Portugal, on es va colar a un vaixell en direcció a Irlanda. Quan estaven a punt d'arribar a Dublín el van enxampar i el van retenir en una cabina, però quan els policies van entrar a l'embarcació, van veure que havia fugit. 

Si no troben Antonio Anglés abans del 2029, ja no el podran jutjar

Segons els tripulants del vaixell, és impossible que Antonio Anglés hagi aconseguit sortir de la cabina sense cap ajuda externa i estan convençuts que algú el va ajudar a sortir i a saltar al mar. Aquesta és l'última pista que es té d'aquest perillós assassí i, des de llavors, ningú sap on està, convertint-se en un dels fugitius més buscats a Europa. Si no el troben abans del 2029, el crim prescriurà i, en cas que el localitzin posteriorment, no podrà ser jutjat pel crim que més va marcar la societat espanyola dels 90.​​