Cop contra les sectes espirituals i les experiències sensorials amb drogues a la província d'Alacant. La Guàrdia Civil ha desmantellat al Campello el local d'una associació autodenominada "psicodèlica" que promocionava l'ús de substàncies psicotròpiques als seus recessos espirituals i que les venia entre els seus clients. Els agents van escorcollar l'establiment, que anteriorment havia estat un restaurant marroquí, i van detenir el seu gerent, un home d'uns 40 anys d'edat. Tot això, una vegada la investigació va permetre constatar que al lloc es duia a terme aquesta activitat, a més de la venda de peiot o suposat extracte d'ayahuasca.

Al local s'han intervingut nombroses plantes com a peiot i cactus de Sant Pere, de les quals s'extreu el principi actiu de la mescalina, així com pots amb suposat extracte d'ayahuasca, càpsules que podien contenir pols de cactus, haixix, bolets al·lucinògens, més de mig quilo de marihuana i diverses capses amb daus de xocolata amb marihuana. Tot i que, possiblement, el més interessant del cas no siguin els estupefaents trobats. Segons ha explicat el diari Información, el detingut cobrava uns 1.200 euros als seus clients, alguns d'aquests procedents dels Estats Units, per un recés espiritual a l'establiment del Campello. Una escapada que s'amenitzava, suposadament, amb les substàncies confiscades.

Gran afluència de persones al local del Campello

La Guàrdia Civil va iniciar les investigacions entre les quals destaquen els testimonis d'alguns veïns de la zona que asseguraven que entraven i sortien persones del local, alguns d'ells havent només estat alguns minuts a l'interior. Tal com explica el mitjà citat, tots els que accedien al local acabaven sortint "en males condicions". Les indagacions van avançar fins a registrar l'establiment, trobar una gran quantitat de drogues i detenir el gerent. L'arrestat està acusat d'un delicte de tràfic de drogues i un altre contra la salut pública, i ha estat posat a disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 d'Alacant, que ha decretat la seva llibertat amb la imposició de mesures cautelars.