Cap de setmana negre a les carreteres catalanes. Dos motoristes han mort en dos accidents de trànsit que han tingut lloc a Esplugues de Llobregat i Parets del Vallès. Amb aquestes dues víctimes mortals ja són 155 les persones que han perdut la vida a la xarxa viària interurbana de Catalunya en el que portem de 2022, 42 d’elles motoristes. Una xifra superior a les 135 del 2021, entre les quals 46 motoristes.

El primer accident mortal va tenir lloc aquest dissabte a la carretera B-23, a l’altura d’Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, l’avís es va rebre a dos quarts de dotze del matí, després que un motorista patís una caiguda a la via per causes que s’estan investigant. Fins al lloc dels fets es van desplaçar dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). A conseqüència del sinistre, l’únic ocupant del vehicle, un noi de 24 anys i veí de Sant Cugat del Vallès, va perdre la vida.

El segon sinistre mortal s’ha produït aquesta matinada de diumenge a l’autopista AP-7, a l’altura del Parets del Vallès, al Vallès Oriental. Els fets han tingut lloc poc després d’un quart de sis del matí al punt quilomètric 137, quan una motocicleta s’ha sortit de la via per causes que encara es desconeixen. Fruit de l’impacte, el motorista ha mort. La víctima és un home de 39 anys i veí de Barcelona. Arran de l'accident, s'han activat tres patrulles dels Mossos d'Esquadra i quatre unitats del SEM. L’afectació viària en aquest punt s’ha mantingut fins poc abans de les vuit del matí, amb un sol carril obert a la calçada en sentit sud.

Un ferit greu en un altre accident aquest diumenge a Abrera

Als dos accidents mortals de motoristes en les últimes hores a l’àrea metropolitana de Barcelona, s’ha de sumar un altre sinistre que ha tingut lloc aquest diumenge al matí a Abrera, a l’Anoia, i que ha deixat un ferit greu. Els fets han tingut lloc al voltant de les set del matí al carrer Salvador Seguí, a tocar de l’autovia A-2. Només hi ha hagut un cotxe implicat i el conductor, un home de 48 anys i veí del municipi, ha pogut sortir pel seu propi peu malgrat la gravetat de les ferides. Ha estat traslladat a un centre hospitalari pels efectius sanitaris del SEM.