Un crim passional ha sacsejat la comunitat artística mexicana. La violència de gènere és una problemàtica molt present al voltant del món, especialment a Mèxic, on els crims passionals i els assassinats masclistes són a l'ordre del dia, encara que poques vegades es cometen en públic. El dia d'ahir, els mitjans mexicans van informar d'un tiroteig entre una parella ocorregut al mig d'un restaurant de la capital del país. Avui, se sap que la víctima mortal és la model i cantant Yrma Lydia, una jove de 21 anys. El presumpte assassí és el seu marit, el popular advocat Jesús Hernández Alcocer, de 79 anys, que després de disparar contra la seva esposa va intentar fugir amb la complicitat del seu xofer.

Els fets van ocórrer dijous passat 23, al voltant de les 21 hores de la nit, la qual cosa a Espanya serien les 14 hores de la tarda. El matrimoni estava sopant en l'àrea privada del luxós restaurant Suntory De la Vall, ubicada a la Colònia De la Vall, a Ciutat de Mèxic, quan presumptament Alcocer va obrir foc contra la seva dona, amb qui tenia una diferència d'edat de 58 anys. En ser una àrea privada i restringida, tot just hi ha testimonis dels fets, si bé alguns dels comensals del restaurant van admetre la policia haver escoltat el tiroteig.

L'home va disparar tres vegades contra la seva dona

El matrimoni estava sopant en el reservat del restaurant quan, per causes que es desconeixen, es va iniciar una discussió entre ambdós. La baralla va anar escalant i tornant-se més intensa, fins al punt que Jesús Hernández Alcocer, popular advocat mexicà de 79 anys, va disparar tres trets contra la seva dona, la cantant Yrma Lydya, de 21 anys. Després de cometre el crim, l'advocat va tractar de fugir del lloc dels fets amb el mateix cotxe amb què havia arribat, un BMW de color negre, deixant el cos de la seva dona a l'interior de l'establiment. Curiosament, la Policia Bancària i Industrial (PBI) es trobava efectuant uns registres a la zona, i els mateixos clients del restaurant van advertir els agents que s'havia produït un tiroteig.

Policia Crimen Suntory Mexico
La policia mexicana investiga el tiroteig del restaurant Suntory De la Vall, a Mèxic, com un crim masclista, atesa la relació sentimental que existia entre la víctima i el presumpte assassí. / Twitter

Els agents es van desplaçar fins al restaurant juntament amb els serveis mèdics, els quals van intentar atendre la víctima, però era massa tard. Lydya havia rebut tres trets al tòrax, si bé un testimoni va afirmar que el seu marit i presumpte assassí havia apuntat en una de les ocasions al capdavant. Mentrestant, un guàrdia de seguretat de l'establiment havia aconseguit retenir Alcocer, que havia intentat fugir amb cotxe, i la PBI va procedir a detenir-lo a ell i al seu xofer, un home de 46 anys. Segons ha transcendit, Alcocer, després de presumptament cometre el crim i ser detingut, va intentar subornar el guàrdia perquè el deixés escapar.

Advocat Mexicà Jesus Hernandez Alcocer Detenido
El popular advocat mexicà Jesús Hernández Alcocer va ser detingut com el presumpte assassí de la cantant Yrma Lydya, la seva esposa, amb qui tenia una diferència d'edat de 58 anys. Presumptament, Alcocer va disparar tres vegades contra ella i va intentar fugir. / Twitter

Yrma Lydya patia maltractaments i volia divorciar-se

Si bé el cas està sota investigació i les autoritats no han fet públics molts detalls sobre el mateix, els mitjans i les xarxes socials han estat ràpids a l'hora de descobrir més informació sobre el matrimoni. Així doncs, encara que la data en la qual es van casar és incerta (alguns fins i tot afirmen que, encara que feien vida de casats, legalment no ho estaven), ha transcendit que la jove havia manifestat ser víctima de maltractaments el passat mes de desembre de 2021. L'abril d'aquest any, Lydya hauria intentat separar-se, però el seu marit li ho hauria impedit, ja que segons han confirmat diferents persones del cercle més íntim de la cantant, ella estava totalment sotmesa a la voluntat del seu marit, que presumptament també l'amenaçava i li recordava que, econòmicament, depenia d'ell, per la qual cosa no podia separar-se.

Yrma Lydya, de 21 anys, es dedicava al món de la música i l'espectacle des dels 14. La seva carrera musical en solitari tot just enlairava, i estava previst que participés en una coneguda gira mexicana anomenada "GranDiosas". La societat mexicana ha mostrat la seva consternació i indignació davant d'aquest nou cas de feminicidi, reclamant que es prenguin mesures reals per reduir els assassinats masclistes.