"Et faré un resum de com serà el teu final perquè et facis a la idea... Et portaré al parc de l'Oeste, et lligaré de manera que no et puguis moure i et tallaré la cara fins a desfigurar-te-la... Després et ruixaré amb gasolina i Pum! Cremaràs! Quines ganes tinc de fer-ho i que poc queda".

El calvari d'Oto Vans a Instagram

Aquest és el tipus de missatges a què cada dia s'ha d'enfrontar l'influencer i artista de maquillatge Oto Vans, de 26 anys, des de fa més d'un any.

A través de diversos comptes falsos d'Instagram, un home li envia amenaces de mort diàries. Fa un any que va denunciar els fets davant de la Policia Nacional del districte Madrid-Arganzuela, encara que pretén tornar a comissaria perquè res no ha canviat.

Oto Vans / Instagram

Oto Vans / Instagram

Tot es remunta a ple confinament, a la primavera de 2020. A través de les xarxes socials, la seva principal eina de treball, un jove atractiu contacta amb l'Oto i comencen a parlar de forma amistosa, derivant en sèxting.

Robatori de fotos eròtiques i suplantació d'identitat

En una entrevista a El Español, l'influencer admet que ja sospitava que la persona que era darrere del compte no era qui deia ser: "Jo sabia que era un compte fals, ho sospitava, però continuàvem parlant de bon rotllo. De sobte, quan li enviava fotos íntimes, feia captures de pantalla i se les quedava. Instagram t'informa de quan l'altra persona fa captura de les teves fotos bomba -només visibles una vegada en el xat. Jo també ho he fet amb alguns nois, però sens dubte mai amb la intenció que tenia ell".

Un mes i mig després, l'autèntic usuari a qui l'estafador havia suplantat contacta amb Vans per explicar-li que algú l'estava enganyant fent-se passar per ell. Llavors comença el calvari, quan el seu assetjador utilitza les fotografies eròtiques que li havia robat.

Denúncies a la Policia Nacional per assetjament

I és que va començar a enviar-les anònimament a alguns dels responsables de les grans firmes de moda internacional i luxe amb què Vans sol fer importants col·laboracions i campanyes publicitàries davant dels seus gairebé 400.000 seguidors.

En la mateixa entrevista s'indigna davant de la passivitat de les institucions: "La denúncia fa un any que està feta, vaig estar quatre hores allà perquè tot quedés ben clar, però penso tornar en aquests dies a la comissaria de la Policia Nacional perquè em facin cas perquè les amenaces de mort a mi i a la meva família són diàries. El bloquejo i es fa altres comptes".

"Pobre de tu, el que t'espera. A Nadal no arribes"

El bombardeig és constant i molt directe: "Que la teva vida corre perill. Que vas estar flirtejant amb un compte fals enviant nudes -fotos eròtiques- teus i això no tens collons a publicar-ho. No t'adones que hi ha persones reals darrere de tots aquests comptes? Que no soc un robot, que puc anar contra tu en qualsevol moment. Sembla que no ets gaire conscient que te n'aniràs a l'altre barri quan menys t'ho esperis. Pobre de tu, el que t'espera. A Nadal no arribes".

Oto Vans

Captura de pantalla de les amenaces a Oto Vans publicada en el seu compte d'Instagram / @otovans

La violència augmenta amb cada canvi de compte i amb cada dia que passa. Altres missatges segueixen amb la mateixa dinàmica: "T'estàs acomiadant dels teus éssers estimats? T'adverteixo que no arribes a Nadal. T'estic advertint. Fixa't si soc bo, que t'aviso. Vull veure la teva puta mare rabiosa de dolor i a tu cremant. Ja t'estic avisant com serà el teu final perquè et facis a la idea".

Influencer i icona LGTBIQ+

Oto Vans, que va arribar de Croàcia a Espanya quan només era un nen, ha viscut a Vitòria i a Madrid, i és conegut com un dels grans líders dels moviments LGTBIQ+ a nivell nacional. A més, els seus vídeos de maquillatge i tutorials a YouTube i Instagram l'han catapultat a la fama a les xarxes socials.

També ha arribat a la petita pantalla a través del programa Supervivientes de Telecinco.