Un nou enfrontament violent pel control de les plantacions de marihuana sembla ser el motiu del crim de Piera, segons els investigadors de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la regió policial Central dels Mossos d’Esquadra, que aquest dissabte a la tarda van poder detenir un home, de 21 anys, de qui no n’ha transcendit la nacionalitat, per la seva relació amb el crim. 

La policia tampoc ha aclarit si va actuar sol, si va ser l’autor material de l’assassinat del jove que va aparèixer esquarterat a la riera de la Guinovarda i a l’antic camp de futbol del barri de ca n’Aguilera, o si va ser només l’encarregat de traslladar-lo, abandonar-lo i intentar fer-lo desaparèixer, sense sort, cremant-lo. Les declaracions que pugui fer l’arrestat a la comissaria d’Igualada podran ajudar a acabar l’atestat que els investigadors del grup d’homicidis d’aquesta AIC de les comarques centrals i també poder identificar l’home que va aparèixer trossejat.

No es tracta de cap veí del poble, com tampoc l’arrestat, que tampoc sembla relacionat amb Piera, segons han explicat fonts municipals a ElCaso.cat. El que sí que tenen clar els Mossos, a l’espera de poder acabar de tancar el cas, que segueix sota secret de sumari i impedeix tenir tots els detalls, és que el crim està relacionat amb una de les moltes plantacions de marihuana que hi ha en aquesta zona de Catalunya. Fa temps que els Mossos d’Esquadra alerten de la perillositat del crim organitzat, algun cop internacional i liderat per màfies estrangeres, que es dediquen al narcotràfic de marihuana que conreen a Catalunya i que exporten arreu d’Europa

futbol
Imatge de la zona on va ser localitzada la segona part del cadàver / Cedida

A la comarca de l’Anoia, concretament, les unitats d’investigació de la policia catalana han creat grups especials de salut pública només per combatre aquests tipus de plantacions que van sortint com bolets. Arreu del país no és el primer cop que un enfrontament entre bandes rivals relacionades amb el tràfic de droga, sigui pel control territorial o per robar-se droga, acaba amb persones mortes. A les Borges Blanques l’any passat un ‘jardiner’, l’encarregat de vigilar la plantació, va ser assassinat i llençat al riu Segre, on mai més va ser localitzat. Si es confirma que el crim de Piera també està relacionat amb la marihuana, com creuen els Mossos, serà un més que caldrà sumar en aquesta macabra llista d’assassinats relacionats amb la marihuana.

Un cadàver partit en dos a Piera

El cadàver del jove va aparèixer trossejat amb dues parts en una zona boscosa a la part nord de Piera. Van ser uns veïns que van localitzar la primera part al matí, a la riera. Més tard, ja al migdia, efectius de la policia local de Piera, que estaven fent recerca per la zona, van trobar la segona part del cadàver. A diferència del cadàver trossejat de Barcelona, on només va ser localitzat el tors i encara no ha aparegut cap peça més, el de Piera estava complet. La part de dalt tenia el cap i els braços i la part de baix, les cames. 

El que sí que van veure els Mossos d’Esquadra en la primera inspecció és que la part de dalt, la del tors, tenia la part posterior cremada, i així va cremar part del cos. Creuen que les persones que el van abandonar el van intentar calcinar per fer-lo eliminar, però que no ho van aconseguir.