Dos fugitius albanesos en cerca i captura des del 2021. La Policia Nacional ha detingut dos capos de la droga del país de l'Adriàtic a Barcelona i Madrid. Ambdós lideraven una organització criminal i van anar-se'n d'Albània per intentar assassinar a membres d'un altre clan rival, després de ser acusats dels delictes de tinença d'armes, explosius i blanqueig de capitals. Els arrestats tenien la seva residència habitual establerta a la capital catalana, on es tenia constància, a través de diverses informacions rebudes el passat novembre, que hi eren circulant per l'estat espanyol. La Interpol va emetre dues ordres de detenció contra tots dos.

Els intents d'assassinat i explosius van començar el 2021 a Albània

Els fets dels que estan acusats per les autoritats de Tirana van iniciar-se el 2021. Una organització criminal liderada pels dos detinguts preparava la comissió d'un atemptat per assassinar diverses persones implicades en la interrupció de la seva activitat de tràfic de drogues, a la qual es dedicaven com principal font d'ingressos. Segons ha explicat la Policia Nacional, un dels arrestats va estar relacionat amb la troballa a Albània d'explosius del tipus C-4, que és una de les bombes més potents i amb més força conegudes fins ara després del TNT. Les autoritats del país també van interceptar cinc armes de foc automàtiques, una curta amb catorze cartutxos, diversos dispositius mòbils i 88.900 euros en efectiu.

L'individu també estava essent investigat a l'estat espanyol per aquestes activitats il·lícites després de ser localitzades tres armes de foc, dos silenciadors i diversos cartutxos amagats entre peces de roba. Les gestions dels investigadors van permetre localitzar-lo a Turquia amb la intenció de tornar a Barcelona, on residia actualment. La Policia Nacional l'ha esperat a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat i un cop ha aterrat l'avió l'ha detingut.

L'altre capo, enxampat a Madrid

Respecte al seu company, tot i que sembla que també tenia la seva residència actual a Barcelona, va ser enxampat a Madrid. L'historial d'aquest home a Albània es remunta el 2021, on li van confiscar tres rifles d'assalt AK-47, dos semiautomàtics, dos dispositius explosius improvisats, una arma automàtica, una de foc curta i aproximadament 90.000 euros en el seu domicili al país. A més d'això, els agents el van aconseguir relacionar amb diverses activitats il·legals a tot l'estat espanyol, entre les que es trobava el tràfic de drogues i la falsedat documental. Un operatiu especial de la Policia Nacional s'ha desplegat al centre de la capital espanyola, amb molta cautela per la perillositat de l'individu, i ha estat detingut