Enoc Misael Pérez va desaparèixer durant un viatge de visita a la família a Hondures. El nen, d'origen hondureny, residia a Badalona (Barcelonès) amb els seus pares i va ser segrestat el 2 de desembre de 2019 quan només tenia 12 anys. Diversos homes van irrompre al domicili familiar del país centreamericà i, a més d'emportar-se'l, van assassinar l'avi, l'oncle i la seva cuidadora. Ara, la Policia d'Hondures ha detingut aquest diumenge el principal sospitós del cas: Agner Vega, segons ha explicat El Mundo. De fet, la Direcció Policial contra el Crim Organitzat ha recordat a xarxes socials que l'arrestat es troba entre "els criminals més buscats". La família espera ara que doni alguna pista per trobar el petit Enoc gairebé quatre anys després de la seva desaparició.

La mare de l'Enoc té "esperança"

Vega és un home de 42 anys i originari d'Hondures. La família del menor desaparegut va oferir una recompensa d'uns 9.000 euros per qui el trobés, a més de tenir una ordre judicial de captura des del 4 de desembre de 2020 pels delictes d'assassinat, privació il·legal de llibertat gravat i robatori amb violència. Segons les autoritats, seria el líder d'una banda criminal anomenada Los Pesperos, dedicada als segrests amb armes de foc i ser sicaris de la zona litoral del país centreamericà. La mare de l'Enoc, Karina Chinchilla, ha reconegut a la seva pàgina de Facebook estar "sorpresa i nerviosa" després de l'arrest d'aquest diumenge.

Agner Vega detingut / POLICIA D'HONDURES
Agner Vega detingut / POLICIA D'HONDURES

Chinchilla ha explicat que la detenció és "una cosa que nosaltres estàvem esperant des de feia tres anys" per saber "què van fer amb el meu fill i on el van deixar". Això és, precisament, el que suposa un punt i a part en la investigació per conèixer la localització del petit. "Sisplau, facin tot el possible perquè li treguin la veritat per saber què van fer amb el meu fill i on el van deixar i que els caigui a sobre tot el pes de la llei", ha declarat la seva mare. No obstant això, segons ha explicat la dona al mitjà citat, tot i ser una "esperança" l'arrest, espera que les autoritats "treballin com deuen" perquè, si no, "serà com els altres dos detinguts que no diuen res".

Tres homes van irrompre a la casa dels avis a Hondures

La mare d'Enoc està esperant que el director de la Direcció Policial d'Investigacions (DPI) la truqui, com ja va fer un contacte de la divisió quan van capturar a Vega, perquè li doni tota la informació i decidir si és necessari que viatgi a Hondures. "No perdo la fe perquè el que em manté amb vida són les ganes de veure'l i d'abraçar-lo", ha assegurat Chinchilla. Segons la investigació policial, tres homes van irrompre a l'habitatge dels seus avis paterns a Campo Elvir, un poblat de la ciutat de Tela, al nord del país. Allà van ser assassinats l'avi i l'oncle del nen, i van segrestar-lo a ell i la cuidadora de 21 anys. La noia va aparèixer poc després sense vida amb signes de violència. Però de l'Enoc, que estudiava al col·legi Rafael Alberti de Badalona, encara no s'ha trobat cap pista a Hondures.