Enxampen un narco després de sortir de l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. La Policia Nacional ha arrestat aquest 2 de gener al vespre un home, de 30 anys i d'origen grec, buscat a Itàlia per presumpte tràfic de cocaïna a nivell des de l'estat espanyol. El dispositiu va activar-se després que les autoritats del seu país d'origen -que havien emès i estava en vigor una ordre europea de localització i detenció fa un mes per uns fets comesos el 2020- van contactar amb les institucions espanyoles amb informació que estaria residint a Barcelona amb la seva dona. Per això, els agents van iniciar una investigació el passat 21 de desembre i han activat finalment un dispositiu especial a les pistes pratenques aquest dilluns. 

Caçat a l'Eixample de Barcelona, després de seguir-lo des de l'aeroport

A l'home fugit se li atribueixen dues importacions de cocaïna: una de 27 quilos i una altra de tres. Ambdues des de l'estat espanyol i amb destí Itàlia. La Policia Nacional ha explicat que el traficant feia els enviaments per suposadament distribuir-la després per les ciutats i voltants de Milà i Roma. Per tot això va activar-se l'operatiu especial aquest dilluns al vespre a l'aeroport de Barcelona-El Prat on va localitzar-se primerament la seva dona, que viatjava des de Roma a la ciutat comtal. Ell l'hauria anat a buscar, però no va ser detingut allà. Segons han relatat fonts policials a ElCaso.cat, els agents van realitzar un seguiment en cotxe des de les terminals fins al centre de Barcelona, on va ser arrestat poc després al districte de l'Eixample.

El fugitiu grecoitalià ha passat a disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional per narcotràfic. Amb aquests fets que se li atribueixen podria enfrontar-se a un màxim de 20 anys de presó. El delinqüent està a l'espera de ser extradit al país transalpí, on aquest tipus de delictes tenen elevades penes especialment si s'han comés a nivell internacional. La premsa italiana ja s'ha fet eco de la detenció en un cas que va colpir fortament Roma i Milà, per haver creat una xarxa internacional de narcotraficants des de la capital de Llombardia. L'home encausat va aconseguir refugiar-se a Catalunya utilitzant dades falses, com ja va fer l'any 2018 al Perú, on també va ser enxampat breument per estar implicat en una importació de 291 quilos de cocaïna.