Més de 2.000 quilòmetres de distància, un cotxe de luxe i direcció Marroc. Aquest seria el resum més senzill del robatori i fugida que es va produir a Suïssa i que la Guàrdia Civil ha tallat en sec perquè el delinqüent i el vehicle no sortissin per les fronteres exteriors de la Unió Europea. Els fets han ocorregut a la Duana de Beni-Enzar, a la ciutat autònoma espanyola de Melilla, abans d'accedir al país del nord de l'Àfrica. El lladre, un home de nacionalitat marroquina amb permís de residència a Espanya, va sostreure un turisme d'alta gamma valorat en més de 125.000 euros a l'estat conegut a l'ideari popular com a confederació helvètica, i una vegada va estar al volant es va dirigir cap al sud, fins arribar al lloc fronterer on acaba Europa.

La Guàrdia Civil va interceptar el vehicle, un Mercedes-Benz model AMG-63S, a la duana de Melilla. Després de comprovar la matrícula suïssa i veure que el turisme era robat, els agents van procedir a la detenció del conductor. De fet, la Primera Companyia Fiscal de la Comandància de la Guàrdia Civil de Melilla va consultar la placa en les bases policials i van descobrir que sobre la mateixa constava "un assenyalament internacional de les autoritats policials suïsses pel qual s'ordena confiscar el vehicle i detenir la persona que es troba en possessió del mateix". I així va ser, juntament amb la inspecció de l'interior i exterior de l'automòbil que es realitza normalment.

Detingut i a disposició judicial

La recuperació del Mercedes-Benz, com a resultat de l'actuació policial en fronteres, i la detenció de l'home marroquí amb permís de residència a Espanya han acabat amb la fugida del lladre des del centre d'Europa. L'arrestat, una vegada va arribar a dependències policials, ha estat posat per la Guàrdia Civil a disposició judicial, acusat d'un delicte de robatori de vehicle. Els fets esdevinguts a la Duana de Ben-Enzar s'engloben dins de la fiscalització d'automòbils que duu a terme l'Institut Armat per interceptar turismes procedents del Marroc, majoritàriament, que intenten accedir a Melilla per l'esmentat control.