Violent atac personal contra la Guàrdia Civil a Melilla. Dos homes van calar foc al cotxe particular d'un agent del cos policial a la ciutat autònoma espanyola com a venjança per les actuacions dutes a terme contra la lluita del narcotràfic i les xarxes clandestines d'immigració il·legal, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat aquest divendres. Els presumptes autors dels fets, de 24 i 34 anys, respectivament, han estat arrestats per incendiar i inutilitzar completament el turisme estacionat al carrer i per intentar calcinar un segon automòbil com a represàlia per les investigacions i accions dels policies.

 

Els fets van tenir lloc el passat mes de juliol, quan el Cos de Bombers de la Ciutat Autònoma de Melilla va intervenir per extingir el foc d'un turisme aparcat al carrer, propietat d'un agent de la Guàrdia Civil destinat a Melilla. El segon vehicle que van intentar calcinar també pertanyia a l'agent, tot i que finalment no van aconseguir-ho. Des d'un principi va constatar-se que l'incident era provocat i, per això, van iniciar l'operació Tizona, per tal d'arrestar els presumptes responsables. La investigació va allargar-se diverses setmanes fins que finalment la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Melilla va esclarir que hi havia diverses persones integrants d'un grup criminal que van realitzar la crema per venjar-se per la pressió de les actuacions del cos, concretament contra el narcotràfic i la immigració il·legal a la metròpoli espanyola que fa frontera amb el Marroc.

Detinguts i investigació oberta per capturar la resta de narcos de Melilla

Els dos acusats, presumptament, van emplenar garrafes de benzina, que van abocar sobre els vehicles aparcats al carrer, i van encendre l'espurna que va provocar la crema del vehicle. A més, segons ha explicat el cos, van posar en greu perill la seguretat de les persones que viuen als domicilis propers, la qual cosa va causar també danys en diversos edificis. La Guàrdia Civil, finalment, els va detenir i van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Melilla. Els agents mantenen la investigació oberta amb l'objectiu d'identificar la resta del grup de narcotraficants.