Enxampat un estafador alemany en un hotel de Palma (Mallorca). Un home de 48 anys en cerca i captura per les autoritats germàniques es trobava allotjat a l'establiment de la capital balear. La Policia Nacional, en assabentar-se per un avís que es trobava allà, va anar-hi per detenir l'individu, al qual se li atribueix un delicte d'estafa de 1,5 milions d'euros en relació amb la pandèmia de la Covid-19, segons ha detallat el cos policial aquest dissabte en un comunicat. 

Ordre europea de detenció i es va deixar enxampar

Una patrulla de la Policia Nacional pertanyent al grup d'Atenció al Ciutadà, va ser alertada per la Sala 091 de la Prefectura Superior de Balears sobre la presència en un hotel de Palma d'un home que es trobava allí allotjat i al qual li constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament, dictada per les autoritats alemanyes. El presumpte autor dels fets hauria comés a la república germànica delictes contra la confiança pública per estafa, frau i falsificacions. El més sorprenent de tot això, és que ho hauria realitzat durant els primers mesos del coronavirus, quan hi havia escassetat de mascaretes i d'altres productes sanitaris. 

Diversos agents del Cos Nacional de Policia (CNP), tots uniformats, van dirigir-se a l'habitació on s'allotjava l'home i van trucar a la porta. El fugitiu va obrir-la i, un cop la policia va comprovar la identitat del sospitós i la relació amb el cas d'estafa a Alemanya, va ser detingut sobre la base de l'ordre requisitòria europea. Així, va ser traslladat a comissaria, on va assumir el cas el grup de Delinqüència Internacional de la Policia Nacional. 

Un cop va tramitar-se l'Ordre Europea de Detenció i Lliurament, el fugitiu va passar a disposició d'un jutjat central d'instrucció de l'Audiència Nacional. Aquest va decretar el seu ingrés en una presó de Palma mentre espera ser extradit i posat en presència de les autoritats judicials alemanyes.