Els Mossos d'Esquadra han comunicat que ja s'ha trobat la Nayara, una noia de 14 anys a la que se li va perdre la vista el dissabte 26 de novembre a la zona del barri de Pedralbes de Barcelona. Segons han explicat, ha estat localitzada sana i estalvia. La policia catalana, que ha agraït la col·laboració ciutadana, havia fet una crida a les xarxes socials per intentar identificar-la i localitzar-la. 

Desaparició i més de 3.000 denúncies el 2021

La Nayara en el moment de la desaparició duia pantalons de camuflatge, samarreta de color negre i una dessuadora grisa. La menor fa 1,65 metres d'alçada, és de complexió normal, cabell castany llarg i llis i té els ulls blaus. Un dels punts més importants d'aquest cas és que la jove necessita medicació, tot i que no ha transcendit la gravetat de la malaltia que podria patir. Aquestes són totes les dades que va facilitar la policia catalana per tal d'intentar trobar-la el més aviat possible. En el cas de tenir informació o veure-la es recomanava trucar immediatament al telèfon d'emergències 112.

Les desaparicions a Catalunya s'han anat incrementant cada any. Només el 2021 van pujar un 15,6% respecte l'any anterior. Els Mossos d'Esquadra, el passat 9 de març, amb motiu de la celebració del Dia de les Persones Desaparegudes Sense Causa Aparent, van explicar que van rebre 3.333 denúncies per desaparicions. D'aquestes, 1.190 eren per menors no localitzables o fugats després d'una discussió. Aquest últim supòsit és, a més, força comú. En l'actualitat hi ha 158 adolescents desapareguts de manera voluntària al país, dels quals 34 fa uns dos mesos que es van escapar i un 9% porten més de sis mesos.