La Guàrdia Civil de Sevilla investiga la desaparició de dos germans menors d'edat, de 12 i 14 anys, que el pare assegura que han estat segrestats per la mare per evitar que els vacunin.

Recerca desesperada de Diego i Hugo Kau

La denúncia de desaparició data del 16 de desembre a la localitat sevillana de Mairena del Aljarafe, l'últim dia que el pare va poder contactar per telèfon amb els seus fills, encara que feia més temps que els nens estaven "segrestats", tal com detalla l'advocat José Javier Toucedo, que representa el progenitor, a El Mundo.

El motiu de discòrdia sembla ser la negació absoluta de la mare a vacunar els petits, sigui la de la covid o les dosis que els corresponen per edat, com la del tètanus, per a la qual cosa al·lega que només vol "salvaguardar la seva salut".

Dos mesos sense anar a l'escola ni veure el seu pare

El malson de David Kau, el pare del Diego i l'Hugo, va començar el 4 de novembre, quan l'advocat de la seva exdona li va enviar una notificació informant-lo que ella no portaria als nens a l'escola ni compliria el règim de visites establert per custòdia compartida després del divorci, fa sis anys. Davant d'això, la mateixa escola de la localitat ha obert un expedient per absentisme escolar.

Diego i Hugo Kau desapareguts / SOS Desaparecidos

Diego i Hugo Kau desapareguts / SOS Desaparecidos

I l'advertència era real, ja no van anar a l'escola i es van mudar, segons se sospita, a Jerez de la Frontera, a Cadis, on viu la parella de la dona i on se'ls va veure per última vegada.

Des d'aleshores i fins a la seva desaparició l'home va poder parlar amb ells per telèfon, però el dia 16 de desembre tot es va acabar.

Se sospita que poden haver abandonat el país

Un dels principals temors de l'home, segons El Mundo, és que hagin sortit d'Espanya amb els nens, ja que la nova parella de la mare té propietats a Londres, Andorra i l'Uruguai, tal com indica el lletrat al mitjà citat.

El dia en què els nens no van tornar a l'escola va coincidir amb una sentència judicial, que afavoria el pare. Ella havia demanat la pàtria potestat dels fills per revocar la custòdia compartida i tenir el poder de decisió sobre la vacunació.

Plet judicial per decidir sobre les vacunes dels nens

Però el Jutjat de Família número 17 de Sevilla li ho va negar i, encara que la decisió judicial era recurrible, també era executable, per la qual cosa en la primera ocasió que els menors estiguessin sota custòdia del pare, ell podria vacunar-los.

Tanmateix, ell no els va tornar a veure. Només va rebre un missatge de l'advocat de la dona informant-lo que la seva clienta no anava a portar els nens amb ell quan li toqués i que no anirien a l'escola per evitar que els vacunessin.

Ella sempre al·legava que no volia vacunar-los per "salvaguardar la salut" dels seus fills davant d'un "estat de necessitat". Ni la Fiscalia ni el jutge no van estar d'acord ni van validar els seus arguments.

Fugida amb els seus fills i en parador desconegut

A partir de la sentència judicial, ella es va escapar amb els nens i va tallar la comunicació amb tot el seu entorn familiar, inclòs un germà que va arribar a contactar al pare dels menors perquè feia 24 hores que no aconseguia contactar amb la dona.

Segons explica l'advocat al mitjà citat, la Guàrdia Civil rastreja Jerez de la Frontera i Tomares, on vivia la mare, de moment, sense pistes ni èxit.

Paral·lelament, el pare ha interposat una demanda per la via civil per demanar una modificació del règim de custòdia compartida i obtenir-la de forma exclusiva i demanar mesures urgents per trobar els nens i forçar la seva devolució, encara que sense resposta.