La Policia d'Escòcia ha reactivat la cerca activa d'un dels seus fugitius més buscats. Des de l'any 2007 van darrere de Derek McGraw Ferguson, un home acusat d'assassinat a l'exterior d'un pub a Glasgow el 28 de juny d'aquell any d'un home de 49 anys, Thomas Cameron.

Després de 14 anys sense saber res de l'home, la policia nacional d'Escòcia ha publicat diversos retrats robots de l'home, Derek Ferguson, i també s'ha fet públic que Crimestoppers, una ONG que ajuda en la recerca de fugitius a Gran Bretanya, ha ofert una recompensa de 5.000 lliure esterlines a qui el trobi.

Les pistes no són clares, però la policia, tal com recullen diversos mitjans de Glasgow, podria haver-se refugiat a la Costa del Sol, a Espanya. Les informacions de la policia apunten a la possibilitat que tingui cobertura d'altres grups criminals ubicats al sud d'Espanya i que fins i tot hagi perdut l'accent escocès.

Recompensa per qui ajudi a detenir-lo

Derek Ferguson és un dels criminals més buscats per la britància National Crime Agency (NCA) i és un dels nomes recurrents de les llistes que diverses agències d'intel·ligència internacionals publiquen de manera recurrent per ajudar a la seva caça.

És per això, que per ajudar en la seva detenció, l'ONG Crimestoppers ha ofert una recompensa de 5.000 lliures (uns 6.000 euros) a qui pugui aportar informació que permeti a la policia poder-lo localitzar i arrestar. Amb la recompensa i les fotos de l'aspecte actual que pot tenir el fugitiu, la policia espera poder trobar-lo.

El crit d'ajuda s'ha enviat des d'Escòcia, però a l'estat espanyol és la Policia Nacional, amb els seus equips de recerca de fugitius, és qui pot fer les investigacions, per tant, també s'ha demanat que siguin reenviades a la policia espanyola informacions sobre el parador d'aquest fugitiu.

Es tracta d'un home força baix, que no fa més d'1,60 metres i que, segons les últimes informacions, podria ser grassonet. Portava tatuatges al braç esquerre -tres dibuixos- i li faltava un tros d'orella, però aquests trets característiques poden haver-se esborrat o corregit amb cirurgia estètica.

Assassinat d'un tret al pit

Derek Ferguson i Billy Bates -que ja està mort- van assaltar l'any 2007 a Thomas Cameron una calorosa nit de juny després d'una baralla a l'interior del pub on feia de cambrer. Des de llavors que està en cerca i captura.

El cos de Bates, que sembla que també va participar en la mort de Cameron, va aparèixer sense vida pocs dies després. La policia va poder arribar a interrogar Derek McGraw Ferguson i esperen poder-ho fer, si el detenen, abans que el cas prescrigui.

Espanya, bressol de fugitius de tot el món

Si bé la Policia Nacional disposa de diversos grups de recerca de fugitius per tot Espanya també és cert que zones com la Costa del Sol, la costa de Llevant o Catalunya són indrets escollits per delinqüents de tot el món per instal·lar-hi els seus centres d'operacions després de fugir dels seus països. Els darrers mesos a Barcelona n'han caigut diversos, detinguts per la Policia Nacional.