Agressió a l'Hospital Psiquiàtric de Palma (Mallorca). Una treballadora del servei de neteja del centre ha patit aquest dilluns una brutal pallissa per part d'un intern mentre realitzava la seva feina. Així ho ha denunciat la Federació de CCOO de l'Hàbitat de Balears. L'atacant, suposadament es trobava en règim d'aïllament, per la qual cosa també han criticat la falta de seguretat del centre. La dona té greus lesions a la mandíbula i el nas i ha necessitat ser atesa pels facultatius que l'han traslladat a un centre mèdic on, amb molta probabilitat, haurà de sotmetre's a una intervenció quirúrgica.

Sorpresa i agredida quan entrava a netejar un despatx

L'atac, segons ha informat en una nota el sindicat, s'ha produït aquest dilluns cap a dos quarts de nou quan l'empleada obria la porta d'un despatx que anava a netejar. En aquell precís instant, ha estat abordada per l'esquena pel pacient del centre de salut mental que l'ha propinat una "brutal pallissa". CCOO assegura que aquesta agressió és un "episodi més de molts incidents que venen registrant-se a l'hospital com a conseqüència dels deficients controls els interns i que s'han gravat com a conseqüència de les inacabables obres que s'estan portant a terme".

El sindicat ha assegurat que les obres estan sense senyalitzar, provocant que l'hospital es trobi sense il·luminació i fan difícil l'accés als edificis. Això provoca "accidents per caigudes" amb força freqüència. Tanmateix, i tornant al cas de la pallissa a la dona, asseguren que la sinistralitat ha estat denunciada en diverses ocasions sense que el director general de l'IB-Salut, Manuel Palomino, ni el director gerent de Son Espases (del que depèn l'Hospital Psiquiàtric de Palma), Josep Pomar, "estiguin fent res per remeiar-ho". 

No només els sanitaris pateixen atacs al psiquiàtric

Una altra de les qüestions que ha sorprès al sindicat és que la treballadora dels serveis de neteja es trobés sola i sense "cap sanitari que estigués present per controlar els interns". A més, pel que sembla, atès als problemes d'il·luminació per les obres, la dona estaria realitzant les seves feines amb la llanterna del mòbil, per intentar veure per on passava, la qual cosa hauria permès l'intern passar totalment desapercebut. El sindicat ha cridat l'atenció sobre les agressions que pateixen "no solament els sanitaris", sinó també el personal de les empreses subcontractades de vigilància, neteja i manteniment, que "també es troben en situació de vulnerabilitat i amb unes dotacions mínimes de treballadors".