Un pacient intenta matar a tisorades un sanitari d'un centre mèdic privat al bell mig de Palma (Mallorca). L'atacant, un home de 42 anys i nacionalitat dominicana, va anar aquest dijous al matí amb una lesió a la cama per un accident de trànsit i va ser atès, li van explicar el tractament i el van derivar a la sala de cures. Un cop allà, el metge va tornar després d'absentar-se uns instants i va veure com el ferit havia posat el telèfon mòbil en una llitera propera en mode vídeo per gravar-lo. Això no va agradar al facultatiu, que li va recriminar que l'enregistrés sense el seu permís, i la baralla que podria haver acabat en un assassinat va començar.

Volia gravar un vídeo sense el consentiment del metge

El metge va intentar agafar el telèfon mòbil, explicant alhora al pacient que no podia gravar sense el seu consentiment. En aquell precís instant, de forma sorprenent, el lesionat va saltar sobre el sanitari i va començar a colpejar-lo amb un objecte metàl·lic i dur, segons ha senyalat en un comunicat la Policia Nacional. La víctima, en intentar escapolir-se d'ell, va veure com tenia a les mans unes tisores quirúrgiques. Se les va clavar al pit i a l'esquena, però no va aconseguir travessar-li la pell, atès que l'instrument presentava una punta roma de seguretat.

En escoltar l'atac resultant de la baralla pel vídeo, diversos sanitaris van apropar-se fins la sala de cures, on el metge agredit estava demanant auxili. Els treballadors d'aquest centre mèdic privat de Palma van reduir a l'agressor i van trucar a la Policia Nacional. Els agents van arribar poc després fins al lloc de l'incident i van detenir l'home de 42 anys que havia entrat com a pacient amb una lesió a la cama per un accident de trànsit.

Detingut i enviat a presó

Al sospitós no li consten antecedents policials, tot i que segons l'hospital tindria informes previs de conflictivitat per incidents en altres centres sanitaris de la ciutat de Palma. Després de ser arrestat per la Policia Nacional va passar a disposició judicial i el jutge d'instrucció en funcions de guàrdia corresponent va decretar el seu ingrés a presó.