La Guàrdia Civil busca des de dimarts un home de 29 anys que va apallissar la seva parella i la va deixar malferida a la localitat de Castejon de Alarba, a Saragossa. Posteriorment, va fugir per una carretera i està desaparegut. Sobre la víctima, que va poder anar a demanar ajuda a una veïna, constava una denúncia per desaparició des del passat 23 de desembre i feia un mes que la seva família no tenia cap notícia d’ella.

La dona va poder ser auxiliada gràcies a l’ajuda de la veïna, que va alertar els serveis d’emergència. Va ser traslladada a l’hospital Ernest Lluch, però davant de la gravetat de les ferides que presentava a la cara, especialment en un ull, va ser derivada a un centre hospitalari de Saragossa per rebre millor atenció mèdica. Com que l’agressor en parador desconegut, es va activar el risc de nivell extrem del sistema Viogén i es va ordenar vigilància policial sobre la víctima, per evitar que l’agressor la pogués tornar a atacar mentre era a l’hospital.

Per la seva banda, la Guàrdia Civil va activar un dispositiu de recerca per tal de trobar el fugitiu. Els treballs de cerca ja porten en funcionament dos dies, però de moment no hi ha hagut cap avanç i no s’ha pogut trobar cap pista que pugui ajudar a localitzar-lo. Pel que s’ha pogut saber, l’home ja tenia antecedents per violència de gènere amb anteriors parelles sentimentals i comptava amb una ordre de cerca i detenció per passar a disposició judicial. La seva fitxa policial ja ha estat facilitada a la Policia Nacional i les policies locals de la zona per si el troben.

Estaven allotjats en una casa de lloguer amb documentació falsa

La parella s’estava allotjant en una casa de lloguer del municipi des de feia uns dies, segons informa Heraldo de Aragón. L’agressor, que té arrels familiars per aquesta zona, hauria donat una identitat falsa a l’hora de llogar l’habitatge per passar desapercebuts, ja que estava sent buscat per la policia. Durant aquest temps, la noia no s’havia pogut posar en contacte amb la seva família, que havia denunciat la seva desaparició fa un mes.