Un grup d'empleats funeraris ha estat suspès de la seva feina després d'una broma que van gravar i es va fer viral, que els ha sortit molt cara. Un d'ells es va amagar en una bossa de les que s'utilitzen per transportar als cadàvers al dipòsit de cadàvers per després sortir de cop i espantar un dels seus col·legues. Les xarxes socials s'han dividit davant del vídeo i els propietaris de la funerària ha decidit suspendre'ls, de moment, temporalment.

Una broma entre enterradors surt cara

Es tracta de la companyia de serveis funeraris londinenca T Cribb & Sons, on els treballadors van decidir dur a terme una broma que, a més, van gravar i van compartir a les xarxes socials. El vídeo mostra a diversos homes, empleats de l'empresa, al voltant d'una bossa negra, del tipus que se sol fer servir per traslladar cadàvers als serveis funeraris, amb cremallera. Quan un d'ells l'obre una mica esperant trobar-se l'habitual cadàver, surt un altre dels col·legues de feina de forma sobtada, donant-li un bon ensurt.

El crit i salt corresponents a l'ensurt s'han fet virals a Twitter, on es va compartir el vídeo, i ha desencadenat un gran debat a les xarxes sobre els límits de l'humor. Les imatges van ser gravades en una de les seves funeràries a Beckton, a l'est de Londres, i és per això que un dels socis principals de T Cribb & Sons, John Harris, va decidir suspendre els empleats implicats després d'assabentar-se dels fets i veure la broma.

Es fa passar per cadàver per espantar el seu company

"És una broma que mai no hauria d'haver succeït o ser compartida. No tinc paraules", declarava, en la línia de molts usuaris de Twitter que el van qualificar d'"irrespectuós" i broma pesada o de mal gust. "És un negoci familiar i porto 50 anys en ell. Tota la bona feina que he fet en aquell temps, es pot veure destruïda per una ximpleria", seguia Harris en un comunicat als mitjans de comunicació locals.

Funeral, taüt / Pixabay

La broma d'uns enterradors ha sortit cara / Pixabay

"Entenc per què la gent pensa que és una falta de respecte. No puc quedar-me aquí i aprovar-ho. On és el sentit comú?", mentre suggeria que alguns d'ells podrien ser acomiadats per la broma i detallava que "si no s'hagués compartit, podria haver-lo tractat internament però ara pot ser que hagi de perdre personal experimentat, un d'ells ha estat amb mi durant 25 anys".

Suspesos i possiblement acomiadats

De fet, aprofitava per assegurar que les persones involucrades "són molt bons professionals, i sé que sona estrany després de veure aquest vídeo, però avui dia no pots fer coses com aquesta", sentenciava, per acabar disculpant-se de forma pública en nom de l'empresa per si el vídeo va ofendre algú, que sí que ho va fer, tal com han reflectit els missatges de Twitter sobre això. Encara que el vídeo penjat dissabte acumula gairebé un milió de reproduccions, moltes persones han criticat la broma viral.

"Comportament absolutament repugnant", "Bastant irrespectuós" eren els més comuns, encara que també hi va haver qui va defensar els enterradors suspesos: "Pots dir-li mal gust, però has de tenir sentit de l'humor", assegurava un usuari, mentre un treballador de funerària feia costat al seu sector laboral: "La gent del nostre sector necessita relaxar-se i descansar. Bromes com aquesta ens mantenen l'ànim alt".