Els nens que van celebrar la seva Primera Comunió a l'església de Lahiguera (Jaén, Andalusia) el passat 29 de maig recordaran aquest dia durant anys per la insòlita actuació del mossèn. Mentre oficiava la missa, el capellà va beure del calze i va eructar davant de tots, indignant els presents i generant molta polèmica a les xarxes socials, on s'ha viralitzat el vídeo. Després d'aquest esdeveniment, el capellà ha presentat la seva renúncia, al·legant "problemes personals".

"Per al que em queda al convent..."

La Primera Comunió és un dels moments més especials per a aquells nens i nenes que la celebren i, segurament, un dels dies que més recordaran. Encara que amb el pas del temps els records es van diluint, els presents a la comunió del passat 29 de maig recordaran l'anecdòtica missa molt temps. Juan Rubio, el capellà de la parròquia de Lahiguera, un municipi jaenès de poc més de 1.000 habitants, va revolucionar tota la comunitat i les xarxes socials en oficiar la missa d'una Primera Comunió borratxo i eructant.

El mossèn es trobava oficiant la missa quan va agafar el calze que contenia la sang de Crist i li va donar un bon glop. Després d'això, es va netejar la boca i va pronunciar una coneguda frase el final de la qual no va arribar a dir, ja que no va poder contenir un eructe, que va ressonar a tot l'edifici. Concretament, el capellà Rubio va dir: "Pel que em queda al convent...", va eructar i va culminar l'enutjós moment amb un "Orem". L'instant va quedar immortalitzat en un vídeo que s'ha viralitzat en diverses xarxes socials, especialment a TikTok, i provocant una gran polèmica entre els membres de la comunitat cristiana, que han criticat durament el capellà.

 

 

 

Els assistents de la missa es van indignar davant de l'actuació del rector, que després de beure del calze va eructar i va dir "Per al que em queda al convent... Preguem". / Twitter

 

El rector ha anunciat la seva renúncia

Després dels nombrosos comentaris negatius i crítics davant de l'actuació del rector durant la missa, aquest ha anunciat la seva renúncia al Bisbat de Jaén mitjançant un comunicat. Si bé moltes persones elucubraven que el capellà patia problemes estomacals, la qual cosa hauria explicat el brutal eructe, el sacerdot ha volgut seguir el camí de la veritat i s'ha sincerat amb tots els ofesos. En el comunicat, el capellà Ros es disculpa per l'escàndol i demana perdó "al Poble de Déu que hagi pogut veure's ofès". També afirma que es posarà en mans de professionals per superar la situació personal en la qual es troba, amb l'objectiu de recuperar-se com més aviat millor dels seus problemes personals.