Els Mossos d'Esquadra de Trànsit de Girona han detingut aquest dimecres a Maçanet de la Selva una conductora borratxa que ha circulat 19 quilòmetres contra direcció per l'AP-7. Segons informen en un comunicat, l'arrestada és una dona de 45 anys, nacionalitat boliviana i veïna de Salt (Gironès) a qui atribueixen tres delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament, sota els efectes de l'alcohol i per negar-se a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia

La van detectar cap a dos quarts de vuit del vespre, quan circulava en sentit la Jonquera per la calçada habilitada per anar en direcció Barcelona. Diverses patrulles van organitzar un dispositiu per desviar el trànsit cap a l’antic peatge de Fornells de la Selva, per assegurar la circulació segura per a la resta d'usuaris.

Els Mossos van deixar l'autopista lliure

Els Mossos van poder deixar l’autopista lliure de vehicle, i van poder accedir a la via fins a localitzar el vehicle infractor a l'altura del quilòmetre 67. Els agents van comprovar que el turisme encara circulava en direcció contrària, enganxat a la tanca rígida lateral i a una velocitat d'uns 60-70 km/h.

Macanet002

Imatge del cotxe que portava la dona borratxa detinguda pels Mossos / CME

Tot i que els agents li van demanar aturar-se, la dona no va fer cas i va seguir, fins que la van poder interceptar a l’altura del punt quilomètric 66 en sentit Barcelona. Al vehicle li faltava el pneumàtic anterior esquerra i que la llanta estava desgastada, suposadament per haver circulat sobre ella durant molta estona.

Va donar 0,82 mg d'alcohol per litre d'aire expirat

Els agents van identificar la dona i van veure que anava clarament sota els efectes de l’alcohol i van detenir-la. L’arrestada es va mostrar poc col·laboradora en moment de realitzar les proves d'alcoholèmia fins que, després de diversos intents, va donar un resultat positiu de 0,82 mg d'alcohol per litre d'aire expirat.

Macanet003

Imatge de la roda que va perdre la dona, durant la seva excursió per l'AP-7 / CME

Segons ha informat la policia catalana, la dona detinguda, de  45 anys, nacionalitat boliviana i veïna de Salt no té antecedents i serà entregada al jutge aquest dijous, amb gairebé tota probabilitat que serà deixada en llibertat després de declarar.

Un lladre roba la cartera a un malalt d'ELA a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra investiguen un robatori que es va registrar en un bar de la zona de Riera Blanca, a la frontera entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, aquest dimecres a dos quarts de cinc de la tarda. Tal com es veu al vídeo de les càmeres de seguretat del bar, un home amb gorra i mascareta, es va acostar a un malalt d’ELA i li va robar la cartera. S’està treballant per poder-lo identificar.