Moren dues persones i unes altres dues queden molt greus en explotar una bomba de la Segona Guerra Mundial a Honiara, capital de les Illes Salomó. Un pare i el seu fill que es trobaven fent una foguera han estat les víctimes mortals.

Una bomba de la Segona Guerra Mundial mata dues persones

Segons ha informat la cadena local SIBC, dues persones han mort i altres dues han resultat greument ferides després de l'explosió accidental d'una bomba de la Segona Guerra Mundial a la capital de les Illes Salomó, Honiara. Aquestes illes es troben a l'oceà Pacífic, davant Papua Nova Guinea i al nord d'Austràlia.

Les víctimes mortals de l'incident són un pare i el seu fill, que es trobaven al juntament amb la seva família al voltant d'una foguera quan va explotar el dispositiu, que aparentment estava enterrat a terra i que va ser activat pel foc, segons ha informat la mateixa cadena.

Illes Salomó, escenari bèl·lic del Pacífic

A més dels dos morts, la mare de la família i un altre dels fills van resultar ferits de gravetat i l'explosió va causar la sordesa total a uns altres dos homes, informen les fonts citades.

Les Illes Salomó del Pacífic van ser escenari d'importants campanyes militars durant la Segona Guerra Mundial, que van començar el 3 de maig de 1942 amb el desembarcament dels japonesos a l'illa Tulagui.

Aquell any, els marines nord-americans van iniciar la campanya de Guadalcanal contra l'Exèrcit japonès, que es va estendre fins al febrer de 1943, per evitar que el país asiàtic amenacés amb les seves bases a les Illes Salomó les rutes de subministrament entre els Estats Units, Austràlia i Nova Zelanda.

Mor cinc anys després un ferit de l'atemptat de Berlín

Des del final del conflicte bèl·lic queda un llegat mortal amb milers de bombes i explosius actius sense detonar a l'arxipèlag, que en algunes ocasions exploten de forma accidental, causant la mort dels habitants de les illes.

També en l'àmbit internacional, avui s'ha sabut de la mort d'un dels ferits en l'atemptat terrorista del mercat ambulant nadalenc de Berlín el 2016.

Sascha Hüsges, un dels més de cinquanta ferits de l'atemptat contra el mercat ambulant nadalenc de Berlín el desembre de 2016, ha passat a ser víctima mortal.

Un camió que va arrossegar mortalment un mercat ambulant nadalenc

Segons les primeres informacions, l'home de 49 anys, va morir el passat dia 5 d'octubre a conseqüència de les greus lesions que li va deixar un fort cop que va rebre al cap, probablement causat per una biga, quan va acudir a socórrer les víctimes.

Perquè Hüsges va ser una de les primeres persones que va anar a ajudar els afectats per l'atemptat, que en un inici va deixar dotze morts.