Accident ferroviari amb dotze ferits entre Sils i Caldes. Aquesta tarda dotze persones han resultat ferides lleus en un tren amb 230 passatgers que ha topat amb un arbre caigut a la via entre Sils i Caldes de Malavella, les dues poblacions a la comarca de la Selva.

Els fets han tingut lloc poc abans d'un quart de cinc de la tarda i l'incident ha obligat a interrompre la circulació per les dues vies. La companyia ferroviària gestiona ara un servei alternatiu per carretera tant per evacuar els viatgers del comboi afectat com per suplir els trens de les línies R11 i RG1 al tram afectat mentre no es resolgui la incidència.

Un ferit evacuat en helicòpter

Dels dotze ferits, els Bombers han informat que un d'ells haurà de ser traslladat en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona per la impossibilitat de ser evacuat en vehicle sobre rodes. La majoria estan ferits per cops i tots lleus. Un altre ha hagut de ser traslladat a l'Hospital Santa Caterina de Salt.

L'interventor i el personal de seguretat que viatjaven a l'interior del tren estan informant els usuaris afectats de l’accident, que no hi ha persones ferides greus i del procés per evacuar els ferits la resta de passatgers il·lesos. Quan s’ha tingut coneixement de l’accident, s’han activat els protocols per coordinar la situació d’emergència amb Protecció Civil.

S’investiga l’accident amb l’arbre

Segons informa Renfe, tècnics d’Adif s'han desplaçat al punt de la incidència per determinar-ne les causes i començar a reparar la infraestructura, que ha resultat malmesa. Els autobusos per evacuar els viatgers ja es troben al lloc indicat per Mossos d'Esquadra que els guiaran fins al punt de trobada amb Bombers que estan traslladant els viatgers en els seus vehicles des de la zona on s'ha produït l'incident, segons ha informat Renfe.

Per la resta de viatgers de les línies R1 i RG1 està previst establir un servei alternatiu per carretera entre Maçanet i Girona derivat dels danys que s'han registrat a la infraestructura, principalment a la catenària de la via. En la mesura del possible, viatgers de Girona i Figueres es fan anar cap a la via AVE, segons la mateixa companyia.

Un altre arbre al mig de la via

El passat 4 d’octubre un tren es va quedar sense servei després de xocar contra un arbre que havia caigut a la via, entre Maçanet i Caldes. El tren anava en direcció Girona. 

L’accident es va produir al voltant de les nou del matí mentre el comboi estava en marxa, si bé en aquest cas no es van haver de lamentar ferits sí que els viatgers es van emportar un bon ensurt. Les branques de l’arbre que havia caigut, ocupant part de les vies, van provocar que la part davantera del tren patís aquest impacte, provocant un trencament de vidres. Aquell accident coincidia amb la vaga que havien convocat els maquinistes i que va convertir en un caos el transport en tren a Catalunya durant diversos dies.