Un autobús va atropellar el passat divendres a un turista que creuava per un pas de vianants amb el semàfor en vermell pel Passeig de Gràcia de Barcelona. El conductor va ser sotmès a un control d'alcohol i drogues. Tot i que en un primer moment l'entorn proper a aquest va al·legar que prenia medicació, per la qual cosa podria haver donat positiu al test de substàncies.

No obstant això, el conductor ha donat positiu en marihuana. Una concreció que ha portat a la Guàrdia Urbana de Barcelona a denunciar-lo per portar l'autobús sota els efectes de les drogues i atropellar un vianant a l'avinguda barcelonina.

Apartat del servei des de l'accident

El conductor de l'autobús operava la línia 24 de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). La ruta va des de la plaça Catalunya fins al Carmel. Al seu pas per Passeig de Gràcia va ser quan el passat divendres, cap a les 22 hores, va envestir al vianant que creuava el carrer, a l'altura de València.

Des d'aquest moment, l'home ha estat apartat del servei. L'empresa pública que gestiona els autobusos de Barcelona, TMB, ha assegurat que es tracta del "protocol habitual" que es segueix en aquests casos. 

Traumatisme cranioencefàlic

La víctima, un turista d'uns 40 anys, va patir un traumatisme cranioencefàlic, arran de l'envestida al centre de la ciutat. Després de l'accident va ser traslladada a l'hospital Sant Pau, una vegada va ser atesa pels Serveis d'Emergències Mèdiques (SEM) al mateix carrer on es va produir el sinistre.

Durant aquest mes s'han produit dos atropellaments mortals a la capital catalana. El primer el passat 1 d'octubre, un home de mitjana edat envestit per un taxista a la Gran Via prop de la plaça Universitat, i el segon esta setmana al districte de Sants-Montjuïc. Una àvia de 84 anys que va quedar atrapada a les rodes del darrere d'un camió de la neteja.