El jutjat de menors ha condemnat a 2 anys d'internament en règim tancat l'estudiant de 15 anys que va apunyalar una professora a l'institut de Vidreres (Selva). La docent va rebre una ganivetada al coll i el centre va expulsar l'alumne.

Apunyalament a l'institut de Vidreres

Segons recull la sentència, el menor –que estudiava 4t d'ESO- va ser expulsat durant cinc dies al mes d'abril "per una successió d'incidències relatives al seu comportament". L'adolescent creia que la professora era la responsable que se li hagués imposat aquest càstig i, per això, la va atacar mentre feia classe.

L'agressió va tenir lloc el 29 d'abril poc abans de la una del migdia. Mentre estaven dins l'aula, i aprofitant que la professora s'havia girat, el menor li va llançar un ganivet d'uns 13 centímetres al cap. Després, va recollir l'arma del terra, la va apunyalar al coll i també va intentar-ho a la zona de l'abdomen.

Apunyalament Vidreres - ACN

Apunyalament Vidreres - ACN

El jove va ordenar als seus companys de classe que marxessin de l'aula, però com que alguns van decidir quedar-se, va ser ell qui va optar per marxar. Va sortir al pati de l'institut, va llançar al ganivet a terra i poc després va ser detingut per la Policia Local de Vidreres.

2 anys en règim tancat

La sentència subratlla que l'adolescent "no podia desconèixer" que el tipus d'arma utilitzada i les zones de l'atac suposaven "un gravíssim risc vital" per a la professora de l'IES Vidreres. A més, el jutjat recull que haver atacat la mestra dins una aula amb una única sortida, quan estava d'esquenes, "minvava notablement les seves capacitats de defensa".

Per això, el jutjat el condemna per temptativa d'homicidi en concurs amb un delicte d'atemptat. Li estima, això sí, una atenuant d'alteració psíquica i una altra de reparació del dany, perquè la família de l'adolescent ja havia consignat 7.000 euros per fer front a la indemnització. La sentència admet que l'estudiant tenia "lleument" afectades les facultats quan va cometre l'atac. I de fet, el descriu com un jove "egocèntric i vulnerable a la més mínima crítica".

Apunyalament Vidreres - ACN

Apunyalament Vidreres - ACN

La sentència imposa a l'estudiant 2 anys d'internament en règim tancat. Un cop abandoni el centre de menors, haurà de passar-se 1 any més en llibertat vigilada i no podrà acostar-se a menys de 400 metres de la professora durant un termini de 5 anys. En matèria de responsabilitat civil, l'obliga l'adolescent i els seus representants a indemnitzar la víctima amb els 7.000 euros. La sentència és ferma i no es pot recórrer.