Comença la temporada de bolets, que enguany ha tingut un inici prometedor a causa de les fortes pluges que en les últimes setmanes han refrescat Catalunya, i centenars de persones s'endinsen als boscos catalans per trobar-ne, amb el consegüent risc que això comporta. Després que aquesta setmana una parella de francesos perdessin la vida a causa d'una greu hipotèrmia a la Vall de Boí, un nou succés ha tingut lloc als boscos catalans, tot i que en aquesta ocasió ha tingut un final feliç. Aquesta passada nit, una boletaire escocesa de 74 anys ha dormit al bosc del Pirineu de Girona després d'haver-se separat del seu marit i haver-se perdut, sense poder trobar el camí de tornada. Després d'un intens dispositiu de cerca en el qual han treballat els bombers catalans i els francesos, els primers han aconseguit localitzar la dona il·lesa

Una excursió amb ensurt a la recerca de bolets als boscos del Pirineu de Girona

El matrimoni té una casa a la Roca de l'Albera, una petita localitat situada a la frontera entre França i Catalunya, i segons han relatat fonts dels Bombers a EFE, cada dia surten a buscar bolets. El passat divendres, 16 de setembre, no va ser una excepció, i la parella va sortir de casa seva a la recerca de pinetells, rovellons i altres. Tot anava bé fins que, en un moment de l'excursió, la dona va separar-se del seu marit; al principi, ell no va donar-li massa importància i va tornar a casa. Allà, en comprovar que la seva dona no arribava malgrat la llarga estona que havia passat des que s'havien separat, va espantar-se i va alertar els bombers francesos.

Coordinació entre els bombers catalans i els francesos per trobar la boletaire perduda

A les dotze de la nit, el cos d'emergències francès va rebre l'alerta, i va coordinar immediatament un dispositiu de recerca, en el qual va participar també un helicòpter. Els bombers francesos van buscar la dona durant dues hores, i sospitant que havia travessat la frontera, els Bombers de la Generalitat de Catalunya han continuat amb la recerca. Els bombers catalans han treballat buscant la boletaire des de les dues de la matinada fins a les dotze del migdia, quan l'han localitzat il·lesa. En el dispositiu de cerca dels Bombers, han participat unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), així com una unitat canina. 

La boletaire escocesa, localitzada sana i salva a Catalunya després de passar tota la nit a la muntanya

Els bombers catalans han trobat la dona, de 74 anys, a les dotze del migdia d'aquest dissabte, 17 de setembre, il·lesa i sana. La boletaire estava a la zona del Coll de Mallola, cap al camí del Coll de Banyuls, segons han informat els Bombers, a uns 30 quilòmetres del seu poble. Malgrat l'ensurt, els bombers catalans també han confirmat el final feliç, amb la parella retrobada. 

tuit bombers boletaire escocesa rescatada pirineu catala
Els Bombers han confirmat el succés a través de Twitter.