Catalunya s’ha convertit en el principal productor i exportador de marihuana de la Unió Europa. La droga verda DO Catalunya, produïda a casa nostra per narcotraficants de totes les nacionalitats, acaba al mercat negre de tot Europa, on es paguen preus que arriben a multiplicar per tres i per quatre el seu valor a Catalunya. Alemanya, França, i el Regne Unit es barallen per comprar la marihuana del Camp de Tarragona i poder-la revendre als seus països a preu d’or. A Catalunya els Mossos d’Esquadra gairebé cada dia desmantellen algun tipus de plantació i tenen veritables problemes per guardar la droga, abans de poder ser, judicialment, destruïda. 

Els problemes generats pels decomisos d’aquesta droga arriben fins al punt que algunes comissaries han de guardar la droga en garjoles o als patis de les comissaries. Tot i que cada cop els jutges que autoritzen els assalts en plantacions permeten calcinar la droga al mateix lloc, si és una plantació exterior, els Mossos i les empreses que contracta la policia no dona l'abast per eliminar-la tota. 

Problemes per cremar tota la cocaïna intervinguda

El mateix problema tenen a Bèlgica amb la cocaïna. Segons detallen diversos mitjans locals, la policia belga no dona l'abast a incinerar tota la cocaïna que intervenen gairebé cada setmana al port d’Anvers -Antwerpen. El port, situat al nord de Brussel·les, sembla que s’ha convertit en el punt d’entrada a Europa d’aquesta droga, sobretot, des d’Amèrica del Sud. Les inspeccions de duana belga ja han superat les 100 tones de cocaïna aquest 2022, superant les ja moltes tones confiscades l’any passat, que van arribar a les 90 tones. 

La policia opta per incinerar-la, sobretot, per evitar convertir els contenidors on la guarden en blancs per lladres. Els encarregats de la vigilància del port d’Anvers han detectat drons resseguint la zona per intentar localitzar aquests búnquers plens de cocaïna que espera ser cremada per poder-la robar. Un dels altres aspectes que compliquen la incineració de la droga és haver de complir amb les normes mediambientals sobre la crema de restes.