La violència i agressivitat en els partits de futbol entre menors està fora de control i cada vegada va a més. Mentre a Catalunya els Mossos van haver d'intervenir el passat cap de setmana en una baralla al Camp Municipal de Tornabous perquè un familiar va amenaçar suposadament amb una navalla un jugador de l'equip contrari, a Madrid han detingut nou persones, vuit menors i un noi de 18 anys, per protagonitzar una batalla campal amb armes blanques que va deixar diverses persones ferides.

Els fets van tenir lloc la tarda del passat diumenge en acabar un partit de futbol 7 al poliesportiu municipal Luis Aragonés, al districte madrileny d'Hortaleza. El conflicte ja va començar durant el matx i en acabar un dels jugadors li va recriminar al rival que havia tingut una actitud violenta. Aquest va ser el detonant perquè els jugadors de tots dos equips i els seus amics es comencessin a barallar al carrer Mota del Cuervo. Durant l'enfrontament, es van deixar veure armes blanques i, fins i tot, es van atacar a cops amb els cinturons que portaven posats.

Nou detinguts, vuit d'ells menors

Diversos testimonis dels fets van alertar els cossos de seguretat i fins al lloc es van activar efectius de la Policia Municipal de Madrid i de la Policia Nacional. Quan van arribar a la zona, la batussa s'havia dissolt i alguns dels implicats havien pogut fugir en patinet elèctric. Tot i això, els policies van poder identificar alguns dels joves, que tenien diverses ferides i lesions. Finalment, es va poder a detenir a nou persones implicades en la baralla, vuit menors d'edat i un de 18 anys. Els arrestats, set de nacionalitat espanyols i dos sud-americans, estan acusats de baralla tumultuària, lesions, resistència i desobediència greu. Només un d'ells tenia antecedents policials previs.